Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Manja doza veća efikasnost 06. 07. 2003.Dva nova kontraceptivna sredstva nedavno su se pojavila nedavno na zapadnoevropskom tržistu, a najglasniji stručnjaci
iznose njihove brojne prednosti u odnosu na postojeću konkurenciju…

Zovu se "Mines" (Minesse) i "Melodija" (Melodia), i imaju mnogo toga zajednickog. Do danas, naime, nije kao u ovom koktelu sjedinjen komplet svojstava koja garantuju manje prisustvo estrogena u potrošnom materijalu: sada je to 15 umesto standarnih 20 mikrograma, a zli inficijenti opadaju za četvrtinu.

U današnje vreme, koja god da je pilula u pitanju, uvek postoji rizik da ona
nosi i po efektu negativan kontingent estrogena, što može loše da se odrazi
na holesterol i koagulaciju - objašnjava doktorka Marianne Buhler, pariski ginekolog. Ove nevolje, nada se doktorka, mogu da budu prevaziđene.
Još jedan interaktivni aspekat: "Mines" i "Melodija" se uzimaju - bez prestanka. Dvadeset i jedna do dvadeset osam pilula mesečno, što znači 24-27 dana aktivnog i četiri dana tzv. neutralnog tretmana! Nije malo!
O teškim posledicama koje su proistekle iz masovne upotrebe pilula za kontracepciju još nema reči: aktuelne su opsežne analize negativnih efekata i njihovog "prevazilaženja".


Kao moguća neželjena posledica u prvi plan se ističe "neželjena debljina", koja je, u stvari, posledica nenaznačenih, fantomskih faktora. A govori se i o momentu po kojem bi, u skladu sa rezultatima ispitivanja, doza estrogena još slabija od ove "Mines-Melodija" mogla na duže vreme rigorozno da ugrozi svaku formu ovulacije. Proizvođaci, takođe, obećavaju da će pacijenti biti
garantovano oslobođeni svih propratnih malmanifestacija: nema više, kažu, glavobolje i stomačnih tegoba. Negde u drugi plan, kao sramežljivo, gura se cena: na francuskoj pijaci 58 franaka, ili negde 16-17 nemačkih maraka.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003