Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Fashion week 06. 06. 2003.
U luksuznom prostoru hotela Interkontinental u Beogradu, modna agencija CLICK održala je maratonsku konferenciju za novinare na kojoj je Nenad Radujević, poznatiji kao Neša Klik (ali ga nemojte tako oslovljavati-ne voli), vlasnik i direktor agencije, predstavio program nastupajućeg modnog hepeninga FASHION WEEK koji će se održati u hotelu InterContinental i u Muzeju istorije Jugoslavije ( bivša muzej 25. maj) od 14.do 20.aprila. «Iako trinaesti po redu, nadam se da će dobro proći!», izjavio je rečiti Radujević. Sledeća dva sata «bombardovao» je salu punu novinara o izuzetno zanimljivom sadržaju predstojećeg FASHION WEEK-a.Pre svega, ove godine ime modne manifestacije je TEHNOMARKET EVROPA FASHION WEEK, čiji je predstavnik Srđan Biševac ukazao na poslovanje ove kuće koja se za kratko vreme «proslavila» odličnim tehničkim proizvodima i dugoročnim kreditima (frižideri, mašine za veš, mikro pećnice itd).

MODA JE BIZNIS

Verica Rakočević

Afrodite Mode Collection

Mona

Darko Kostić

Nenad Radujević je prvi izrekao ovu rečenicu koja jasno pokazuje u kom pravcu treba da ide industrija vezana za modu. Kao u svetu. «CLICK je prisustvovao sastancima u Privrednoj komori ali moda za sada nije bila tema. Moda je biznis koji Privredna komora treba da uzme u obzir i ozbiljno poveže sve nas koji se bavimo njome sa ostalim granama srpske privrede.»

Konferenciji su prisustvovali i kreatori koji će prikazati svoje modele tokom sedam dana koliko traje FW. Vesna Matijević iz Afrodite Mode Collection napravila je modele inspirisana dvadesetim godima prošlog veka: «Suprotstavila sam materijale, sjajne i mat. Boje:bela i crna.» Zorana Cerović iz Yugoexport-a najavila je najnoviju kolekciju modne kreatorke koja već godinama uzbuđuje modne duhove kod nas, ali i u Italiji-Verice Rakočević. «Kolekcija je napravljena za ženu kakva je bila na početku našeg uspona. Ekskluzivni materijali su prirodni u pastelnim bojama i mogu se već sada kupiti u Kolarčevoj broj.1» Ostalo je nerešeno pitanje koji je to bio «početak našeg uspona».

Mona za sezonu jesen-zima 2003/04 prikazaće modele Ane Leković(Jedan model koji se pretvara u tri odevna predmeta i koji će verovatno biti izuzetno zanimljiv za naše džepove, a sve u vuni, tvidu i koži), Zvonka Markovića («Puno crne kože i Svarovski kristala», rekao je ovaj sjajni kreator koji uliva poverenje svojom ozbiljnošću i sigurnošću, viđenu samo kod poznatih stranih kreatora) i Jelene Danilović,(koja će predstaviti modele urađene u polu-koži-hitu predstojeće sezone, u veselim tonovima, i uz pomoć lasera (ova tema bi bila veoma zanimljiva za istraživanje!) Rečju, ukoliko vam se dopada Mona stil, nosićete ove jeseni i zime 2003-04 etno modu raznovrsnog materijala i po prvi put trikotažu.

Poslednje veče obično pripada revijama kreatora u trendu. Ovog puta to je Giorgio Rossi i Darko Kostić za Difashon. Po oprobanom receptu «najgledaniji film godine» i Đorđo Rosi je predstavljen kao jedan od trenutno najčuvenijih kreatora. Da vidimo i to.

Kada znamo da iza Kostića stoji Delta banka onda možemo da pretpostavimo da će materijali biti ekskluzivni: u pitanju je visoka moda, 25 modela inspirisanih «Kineskom mafijom u Njujorku tridesetih godina». Najzad lak posao za kreatora-ugledati se na već proverene modele! Sve to stoji iza bombastičnog imena Exception atelier by Difashion.
BELA KOŠULJA, ULIČNA HEMIJA

FDU


Boris Nikolić


Bogomir Doringer


Modni studio Click već odavno pruža priliku mladim kreatorima-diplomce FDU-a. Ove godine će studenti IV godine kostima Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu prikazati svoje radove: Nataša Milovanović, Nataša Plum, Jelena Lekić, Aleksandra Žiravac i Vladimir Savić. Njihova profesorka Ingrid Huljev obavestila nas je da su studenti imali za temu: Bela košulja» i da će se njihovi modeli prodavati od 01.juna ove godine u galeriji «Mali Singidunum». Treba ih pogledati i pratiti jer nikad se ne zna koji će od njih biti novi YSL ili mighty Vivijen (Westwood).

A zatim plejada zanimljivih kreatora: Boris Nikolić sa kolekcijom «Life Sex Devotion». Ovaj momak je dobio prošle godine nagradu BAZART-časopisa BAZAR. Bogomir Doringer prikazuje kolekciju Amnezija proleće/leto 2003. Rekli su nam da neće biti uobičajena revija. Da sačekamo pa da prosudimo.
Portugalija u srcu
Alešandra Mura


Identity
B&B


Iz ove zemlje koja je odnedavno veoma popularna među nama stižu Alešandra Mura i naš Aleksandar Protić koji u Lisabonu radi na popravljanju našeg imidža: uspešno dokazuje da naša moda ide ukorak sa stranom.

Jelena i Svetlana Proković nastupaju sa handwear, Danijela Biškup radi obuću, a Leonora šešire. I sve to u kolkeciji Mechanics, za Identity.
Sanpellegrino će prikazati kolekciju ekskluzivnog italijanskog rublja «Lingerie» sa verovatno malo popunjenijim manekenkama. Glavni promoter ove kuće je slavni mačo-glumac Antonio Banderas.

Modni B&B studio izlazi na pistu sa kolekcijom bate Spasojevića za proleće/leto 2003 Innocence.
Chicco, dečija kolekcija prikazaće modele za proleće/leto 2003.

I najzad, Nove tendencije I:

Tamara Radivojević sa kolkcijom Aesthetic Athletics, Dijana Vujačić sa kolekcijom Dress Fantastic i Iva Stefanović sa kolekcijom Shine On.

Nove tendencije II:

Katarina Puzić sa kolekcijom Sunny day, Nataša Krstić sa kolekcijom Funky folk, Mirjana Đorđević sa kolekcijom Flater i najzad Lana Pavlović sa kolekcijom na srpskom jeziku Ulična hemija.
Chicco


Nove tendencije I

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003