Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Atentat na Širaka! 06. 06. 2003.
Maksim Bruneri, star dvadeset pet godina, otvorio je futrolu za gitaru i iz nje izvukao karabin...

Neverovatan splet okolnosti ili sudbina, sačuvali su glavu francuskog predsednika Žaka Širaka, kada je 14.jula, na dan najvećeg francuskog praznika, Bruneri pokušao na njega atentat. Dok je Širak u vojnim kolima obilazio oko Trijumfalne kapije Bruneri je iz futrole za gitaru potegao lovačku pušku kalibra 22 LR. Istog trenutka uhvaćen je i oboren na zemlju, zatim odveden na psihijatrijsko odeljenje.

Policija tvrdi da je ovaj momak pripadao partiji bruna Megrea MHP, direktnom konkurentu Nacionalnog fronta Žan-Mari le Pena. Takođe tvrdi da je ovaj momak bio povezan sa ekstremnom desničarskom grupom Ujedinjena Odbrana i da je iza sebe imao dosije sa psihijatrijskim problemima.

Francuski predsednik se juče zahvalio građanima koji su atentatora savladali. Jedan od njih je, videvši da Bruneri cilja na džip u kome se nalazio Širak, turista Mohamed Čelali, zgrabio pušku i okrenuo cev naviše. «Video sam momka sa puškom i zajedno sa još nekoliko građana koji su posmatrali paradu, razoružao Brunerija. Čuo sam povike «Policija! Policija!» Trebalo im je dva minuta da stignu na mesto okršaja.»

J.K.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003