Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 LA TEQUILA MEXICANA 06. 06. 2003.
Jul, 35 C. Vrt Diplomatskog kluba na Voždovcu. Tequila fest 2002. Prvi u Beogradu. Razdragane uzvanice, elegantan i ljubazan domaćin, Njegova Ekselencija ambasador Meksika Karlos Rodrigez i Kesada...

Gdegod su Meksikanci tu je vesela muzika, razdragani plesači, druženje i iznad svega boje. Boje meksikanskih nošnji. Na reviji koju je upriličio modni studio Click, devojke, hodajući po laticama ruža, nosile su nošnju iz dvadesetak dražava Meksika: šarene trake, pačvork, lan, pamuk, svila, čipka, sveće... oranž, crveno, žuto, plavo...sve to uz muziku žestokog ritma grupe Latino duo.

A onda Tekila! I ona žuta, plava, crvena, roze...Tequila pura, Olmeca, Hose Cuervo...I pića:Tequila Tequin, Tequila Casual, Tequila Pinjada. Kako kaže ambasador Kesada, tekila je poslednjih godina postala isto toliko poznata kao i konjak, viski, rum ili votka. Ovo autentično meksičko piće, magijskog, svetog, religijskog i veoma narodnog porekla ušlo je na velika vrata u kafiće i restorane Srbije. Pije se sa solju, šećerom, bez ičega...Na festivalu se najviše «trošilo» koktel Margarita u raznim varijantama. Strawberrz Margarita, Classic margarita,Golden Margarita.

Recept Golden Margarita:

-1 unca žute tekile

-1 unca Grand Marinijea

-1 unca limunovog soka

Staviti sve sastojke u blender, zajedno sa izlomljenim ledom. Brzo izblendovati. Poslužiti u čaši za koktele.

Legenda o Margariti

Igračica po imenu Rita de la Rosa, poznata po svojim usnama, crvenim poput ruže, bila je čest posetilac noćnog kluba Rancho La Gloria. Volela je da pije, ali sva žestoka pića osim tekile bi je uspavala i tako bi propustila lude žurke. Pošto pijenje tekile ne dolikuje ženama ( ne zaboravite da je ovo drevna legenda!), pitala je vlasnika, Danijela Hereru, da li može da smisli neku drugi način služenja Cuervo tekile. Nakon što je odgledao Ritin ples, Danijel, inspirisan njenom uzbudljivom prestavom, osmislio piće.Pomešao je čašicu Jose Cuervo tekile sa sokom od limete, jer je njena haljina bila zelenkasta. Potom je ubacio malo «triple sec» zboh njenog slatkog glasa. Znajući da je Rita žestoka cura, promućkao je sve sastojke sa struganim ledom šro je Riti dalo poseban sjaj u očima. Konačno, na obruč čaše stavio je so, kao «venac na prelepoj anđeoskoj glavi». U Ritinu čast, Danijel je ovo piće nazvao po njenom punom imenu, Margarita.

Ova devojka iz Gvadalahare, meksičkoj državi poznatoj po zapanjujuće lepim ženama, osvojila je srce celog sveta i postala velika zvezda.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003