Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Virtuelni seks 22. 10. 2003.
U avgustu 1998., Kevin Vorvik, profesor kibernetike na Univerzitetu Riding u blizini Londona, devet dana je nosio silikonski čip ubačen u njegovu ruku što mu je omogućavalo lakše obavljanje raznih, doduše, obučnih stvari. Vrata bi se otvarala kada bi im prišao, svetla bi se palila i gasila kada bi ulazio ili izlazio iz prostorije. Ovako nešto mu je omogućavao mikro-odašiljač umetnut pod njegovu kožu i koji ga je preko kompjutera stalno nadzirao i reagovao na njegovo prisustvo.
Kevin Vorvik veruje da je ovim eksperimentom učinio nekoliko velikih koraka. Nošenje čipa u ruci bila je priprema za mnogo ambiciozniji projekat koji se danas odvija. Novi čip je dvostrani neuro-odašiljač. Mali uređaj je smešten u gomili nervnih vlakana u levoj ruci i prima i prenosi signale neposredno iz nervnih sistema-ceo raspon uputstava, osećaja i emocija. Ti slabi električni signali, koji potiču iz našeg tela do mozga i obratno svakog trenutka u našim životima, nadzirani su, digitalizovani i snimani.
Posle toga snimci su se emitovali u Vorvikovom nervnom sistemu omogućavajući kompjuteru da ponovo stvori ranije primljena uputstva, osećanja i emocije. Taj korak je trajao dve nedelje posle čega se prešlo na naredni u kome je čip dobila Vorvikova supruga.


Multi orgazam
«Šta ako se jedna osoba seksualno uzbudi?», pita se Vorvik «Da li možemo da snimamo signale jačine naših stanja uzbuđenosti pa ih pustiti u druge osobe i ponovo preživeti?» Sva takva iskustva će od sada biti digitalizovana i moći će da se šalju i primaju među korisnicima interneta.
Setite se filma Demolition man u kome se Silvester Stalone i Sandra Bulok sudaraju sa novom i starom «tehnologijom» seksa?!
U budućnosti će se prijatni osećaji reprodukovati po volji! Vorvik predviđa veliki lomercijalni uspeh novog medija-neuro snimaka. Iako je Vorvikova pionirska tehnologija mnogo značajnija od korišćenja u erotske svrhe, erotska primena će biti ključan činilac njenog šireg prihvatanja.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003