Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 International Singing Week - CANTEMUS 06. 06. 2003.
Muzicka omladina Zrenjanin u saradnji sa Svajcarskom fondacijom "Pro Helvecia" i Ambasadom Svajcarske u Beogradu, organizuje od 28.juna do 04.jula International Singing Week – CANTEMUS

- U radu Medjunarodne Pevacke Nedelje - Cantemus ucestvuju Vokalni Ansambl Cirih, dirigent Peter Sigvart i hor "Koce Kolarov", dirigent Mirko Bulovan.
- Cilj programa je predstavljanje dela vokalne muzike svajcarskih i jugoslovenskih autora XX veka i kultuna razmena dve zemlje.
- Pocetkom ove godine hor "Koca Kolarov" primljen je u European Federation of Young Choira - EUROPA CANTAT i kao redovan clan ucestvovao je u konkursu projekata koji ce se finansirati iz sredstava medjunarodne zajednice. International Singing Week - Cantemus je prvi program koji se na taj nacin finansira.
- Rezultati rada Medjunarodne Pevacke Nedelje - Cantemus bice prezentovani na koncertima u Zrenjaninu (02.07); Novom Sadu (03.07) i Beogradu (04.07). Na repertoaru su dela autora: Dejan Despic, Milorad Kuzmanovic, Konstantin Babic, Aleksandar S, Vujic, Josif Marinkovic, Max Kuhn, Frank Martin, Karlo Hemmerling….
- Gosti Medjunarodne Pevacek Nedelje - Cantemus su Slobodan Mirkovic violina (Cirih) i Smiljka Isakovic (Cembalo). 01.Jula odrzace koncert u Velikoj Sali SO Zrenjanin sa pocetkom u 20h. Na programu su Sonate za violinu i cembalo J.S. Baha.
- Citav projekat je deo programa koji hor "Koca Kolarov" ove godine obelezava 35 godina postojanja i rada.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003