Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Duplerice Playboya-1969. 10. 11. 2003.
Hodaci po Mesecu

Covek je krocio na Mesec. Skoro cetiri sata pre ugovorenog termina, Nil Amstrong, komandant lunarnog modula, otvorio je “vrata” svoje letilice i sisao polako na povrsinu Meseca. Nekoliko minuta kasnije, sisao je Oldrin na mesto nazvano Mirna luka. Ceo svet je zacuo Nilove cuvene reci: “Ovo je veliki korak za covecanstvo…”


Drgi vazan dogadjaj desio se u malom mestu Vudstoku: stotine hiljada mladih okupilo se na festivalu Vudstok i Umetnickom sajmu u mestu White Lake u Njujorku. Ovaj dogadjaj ce ostati u secanju kao najveca zurka tog vremena na kojoj su pevali Dzoan Baez, Dzimi Hendriks, Ravi Sankar, Who. I mnogi drugi pevaci.

Ove godine Dzon lenon I Joko Ono sablaznili su pola sveta pozirajuci nagi u krevetu u u sobi br.902 u hotelu Amsterdam Hilton. Bio je to privi od mnogih “krevetskih” postera snimljenih protiv rata u Vijetnamu. Njih dvoje su takodje snimili nekoliko anti-ratnih pesama.


Ove godine pukovnik Gadafi postao vodja Libije.

Avion Konkord se prvi put vinuo u nebo.

Na listi najslusanijih pesama vodio je Nil Dajmond sa pesmom

1.Sweet Caroline a za njim
2.My Way - Frank Sinatra
6. I Want You Back - Jackson Five Pitanje za vas:Koliko je godina tada imao majkl

7. Son Of A Preacher Man - Dusty Springfield
8. Honky Tonk Women - Rolling Stones

Naj film bio je MIDNIGHT COWBOY ciji je reziser Dzon Slezinger takodje dobio Oskara. Nagradu za glavnu musku ulogu dobio je Dzon Vejn za ulogu u filmu True Grit a zensku Medzi Smit-("The Prime Of Miss Jean Brodie"), za sporednu Goldi Hon("Cactus Flower").

Nagradu za zivotno delo dobio je Keri Grant a najboljom filmskom pesmom proglasena je "Raindrops Keep Fallin On My Head" ("BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID") - Burt Bacharach, Hal David, koja se I dandanas vrti na svim TV I radijima sveta.

Kuriozitet Holivuda

Lujza Rajner je dobila Oskara za najbolju ulogu dve godine zaredom(1936 I 1937 za uloge u filmovima “Veliki Zigfrid” I “Dobra zemlja”), kao I Ketrin Hepbern u filmovima “Pogodi ko dolazi na veceru 1967 I The Lion In Winter 1968.

Devojke su sve lepse…
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003