Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Duplerice Playboya-1968. 10. 11. 2003.
Famozna 1968.! Bilo je burno I nezaboravno, svuda u svetu, odnosno u Evropi. Najgore su prosli Cesi, kada su ruski tenkovi (500 000 ljudi) usli u Prag. Za Cehe je to znacilo gubitak slobode, za druge oslobodjenje od stega : moralnih, seksualnih. Marihuana je usla na velika vrata u zivote dece cveca. Milos Forman ce kasnije to odlicno ovekoveciti u kultnom filmu KOSA. Oni koji su se tom prilikom nasli u Parizu (gde je pokret bio najjaci) pricaju da su to bili najlepsi meseci u njihovim zivotima. Izmedju ostalog djubretari nisu nosili djubre citavih mesec dana! Pariske ulice postale su underground hodnici. Interesantan je podatak koji kaze da su 25 godina kasnije najbolji zaposleni radnici bili upravo-deca cveca. Postovali su sve norme i bili izuzetno efikasni i druzeljubivi na poslu.

Te godine najbolji film u Holivudu bio je Oliver a njegov reziser Karol Rid ovencan je istom nagradom Oskar. Najbolji glumac bio je Klif Robertson (Carli), a najbolja glumica Ketrin Hepbern. Barbra Streisend je dobila Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu Smesna devojka.

Ubijen je Martin Luter King.

Ubijen je Robert Kenedi.

U avionskoj nesreci poginuo je “prvi covek iz kosmosa” Juri Gagarin.

Na olimpijskim igrama u Grenoblu Zan-Klod Kili i Pegi Fleming postali su zvezde. Lansiran je Apolo 8 sa astronautima Frenk Bormanom, Dzems Lovelom i Vilijam Andersom koji su sa Lunarne orbite na zemlju poslali novogodisnju cestitku.
Najzanimljivije knjige bile su Aerodrom Artura Hejlija i Parovi Dzona Apdajka. Bitlsi su pevali:
"Hey Jude" - The Beatles
"I Heard it Through the Grapevine" - Marvin Gaye
"The Dock of the Bay" - Otis Redding
"Mrs. Robinson" - Simon and Garfunkel
"Piece of My Heart" - Janis Joplin
Devojke su I dalje pokusavale da se domognu filmske uloge I slave. Za mnoge od njih vrhunac karijere bila je duplerica u Playboy-u.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003