Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 DESET ZAPOVESTI EROSA-BOGA LJUBAVI I SEKSA 10. 03. 2003.
Eros je jedan od najstarijih bogova čovečanstva, proizašao iz prvobitnog haosa da bi ljubavlju doneo svetu red. Po njemu je vođenje ljubavi čin stvaranja kroz izražavanje ljubavi prema drugome i veličanje bliskosti. Evo kako zvuče njegove osavremenjene ljubavne zapovesti.

Apsolutna apstinencija nije dobra za čovekovo zdravlje
Apstinencija posle izvesnog vremena može da uzrokuje tešku teskobu, frustracije, depresiju, bolest, sklonost nasilju i čitav niz destruktivnih poriva. Ako volite seks onda ga se ne odričite. Seks je dragocen dar prirode. Bilo kakva ljubav bolja je od potpunog nedostatka ljubavi.
Bliskost je prava bit seksa
Naša je civilizacija prepuna pogrešnih verovanja o tome šta bi seks mogao da znači. Vođenje ljubavi je način izražavanja bliskosti i seksualnih sklonosti prema voljenoj osobi. Dakle, seks vodi povećanju bliskosti, a ne načinu na koji se dodiruju tela. Nužno je usmeriti pažnju na razmenu energije.
Potrebno je prihvatiti činjenicu da živimo u vreme AIDS-a
Moramo da prestanemo da se žalimo kako seks nije više ono što je nekad bio i da mrzimo da upotrebljavamo zaštitu koju nam pružaju kondomi. Stvarnost treba prihvatiti i naučiti voleti gumice. Prihvatanje stvarnostipočinje primenom sigurnog seksa.
Neka seksualna energija slobodno teče, vodite ljubav sa nebom i zemljom
Naša zemlja i nebo užasno su zagađeni i njihovo loše stanje utiče i na nas kao živa organska bića. Potrebno je da ih volimo, da prestanemo da ih zagađujemo i oni će voditi ljubav s nama, sa našim zdravljem. Pošaljimo im našu seksualnu energiju.
Potrebno je pronaći što više vremena za uživanje u seksu
Ako volite seks, onda pružite sebi i drugima dar ljubavi i seksualnog uživanja. Bacite televizor, ionako nema ništa na programu!Rešite se osećanja krivice i verovanja prema kojima ne zaslužujete uživanje u životu
Prelepi ste i zaslužujete više nego što imate. Užitak je vaše pravo kao ljudskog bića.
Ne sudite sebi i drugima
Prosuđivanje ispunjeno predrasudama uzrokuje rat i uništava sve što je lepo. Svi se mi nalazimo na pravom mestu i u pravo vreme. Naši ljubavni životi, kao delovi celokupnog života, prolaze kroz različite stepene. Učimo iz našeg iskustva, pa i grešaka. Dopustite drugim ljudima da se kreću sopstvenim putevima.
Naučite da uživate u životnom dahu
Seksualna i orgazmička energija putuju dahom. Tehnike disanja mogu učiniti vođenje ljubavi mnogo snažnijim i zadovoljavajućim. Ritmičko disanje najbolji je izum pre izuma vibratora.
Imajte na umu da svoju seksualnost možete izraziti autokreativno ili autodestruktivno
Mnogi se ljudi odrči svoje seksualnosti jer počinju da shvataju da je u njihov odnos prema seksu uključeno mnogo autodestruktivnosti i zavisnog ponašanja. Međutim, postoji izbor, baš kao pri odlukama šta jesti, a šta ne. Postoji brzi seks, zdravi seks, gurmanski seks. Pokušajte da izaberete ono što će vama samima najviše ići u prilog.
Brinite o svom telu
Jedite dobro, vežbajte dobro i negujte svoje telo dugim kupkama, masažama i predivnim kozmetičkim čarolijama.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003