Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 PAL ZILERI PONOVO MEĐU SRBIMA 19. 09. 2003.


Modnih revija u Beogradu tokom jedne sezone ima na pretek. Ženska moda. Zato su uvek svi zadovoljni kada italijanska modna kuća PAL ZILERI predstavi svoje kreacije. Petnaestog septembra u hotelu Hyatt Regency okupilo se nešto više od 400 osoba da pozdravi linije za jesen/zimu 2003/2004 PAL ZILERI, PAL ZILERI SPORT i PAL ZILERI PULL.
Opšti utisak je da je ova muška odeća izuzetno nosiva. Pored sportskih jakni, dnevnih odela, prsluka, manekeni su nosili elegantna odela na sitne pruge, kako kažu, stil princa od Velsa. Uglavnom, modeli koji su pretstavljeni mogu da zadovolje sve generacije i sve ukuse.
Klot-frket
Niti buklea u vunenim materijalima u stilu debelog pletiva prepliću se u stilu klot-frket. Mešaju se pamuk vuna i kašmir. Sve je moguće. Odela na sitne pruge su bila prava «engleska», mada je bilo dosta somota ubačenih u maerijale na način intarzije. Boje su, na žalost još uvek, generalno gledano, tamnije u odnosu na boje muške odeće drugih zapadnih modnih stilova, osim svetlih sportskih jakni.
Linija Sport Pal Zileri podrazumevala je parke, lovačke i bomber jakne dopunjene jagnjećom kožom. Opušten izgled «sakoa za putovanje», pomalo «izlizan» izgled materijala, i da ne poverujete, kože krtice(kako li ih hvataju!).Kažu da odeću Pal Zileri nosi i sam Silvio Berluskoni, zatim Romano Prodi, Toto Kotunjo, Franko Nero, «naš» Lotar Mateus, Dejan Savićević.
Kad Boško žuri... Odeću Pal Zileri na pisti su nosili manekeni Udruženja manekena Srbije, neki novi, neki stari, a neki odavno penzionisani. I baš je u tome čar: videti kako sve generacije nose odeću. Čuveni Neven je već pomalo pogrbljen sa malim stomačićem, sed a još uvek u hodu odličan. Đoka Kortina je u stilu stare garde na kraju piste zastajao, okretao se kako bi svi mogli natenane da pogledaju model, dok je Boško jedva doticao kraj piste, vrlo mu se žurilo ili je to stil novih klinaca...


Revija je protekla uz uvek rado slušanu muziku grupe Queen (Zoran Nović) a treba pohvaliti umeće i snalažljivost PR-a Nataše Višnjić jer je poznato da je ovaj posao mlevenje čoveka do bola. U svakom slučaju Modni studio Click je odlično organizovao i marketniški obradio predstavljanje modela Pal Zileri čiji je direktor Nenad Radujević bio project manager. Kako vreme prolazi, njegove zamisli dobijaju zaokrugljeniji oblik bliži elegantnoj reviji izuzetno odmerenoj i prijatnoj oku nego razbarušenom hepeningu.
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003