Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 U humanitarnoj poseti Kučevu 06. 06. 2003.
Њ.К.В. Престолонаследник Александар II посетио је данас Кучево, где је у два избегличка кампа уручио хуманитартну помоћ и присуствовао додели кључева новоизграђених станова, које је двадесет једној избегличкој породици предала републички комесар за избеглице др. Санда Рашковић-Ивић...

Њ.К.В. Престолонаследник Александар II се по доласку у Кучево прошетао главном улицом до цркве “Светог Вазнесења Господњег” а том приликом га је одушевљено поздравило више хиљада Кучевљана.

Након обилска града, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II посетио је и вилу “Нересница” у којој је некада одседала породица Карађорђевић, а у којој данас бораве избеглице. Том приликом Престолонаследник Александар II им је уручио хуманитарну помоћ у хигијенском материјалу.

Републички комесар за избеглице Санда Рашковић-Ивић такође је данас боравила у Кучеву где је у присуству Престолонаследника Александра II и представника УНХЦР-а предала кључеве 21 избегличкој породици из кампа “Касарна”. Након пресецања врпце гости су заједно са избеглим лицима обишли новоизграђене станове а затим посетили избеглички камп “Касарна” где је Њ.К.В. Престолонаследник Александар II такође уручио хуманитарну помоћ.

“Помоћ коју вам ја данас доносим мања је од ваших потреба, али је од срца. Моја супруга Принцеза Катарина и ја молимо се да ваша будућност буде светла и да све ваше жеље буду испуњене”, поручио је Њ.К.В. Престолонаследник Александар II.

Делећи радост са онима који су добили кључеве, Њ.К.В. Престолонаследник Александар II је изразио наду да ће ускоро и остале избегличке породице решити своје стамбено питање.

На крају посете, ђаци и становници Кучева приредили су изузетно топао дочек за Њ.К.В. Престолонаследника Александра II и остале госте у Основној школи “Угрин Бранковић”.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003