Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Srećni dobitnici 06. 06. 2003.
Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II uručio je 15.februara 2002. u Kraljevskom dvoru u Beogradu 101 stipendiju Fonda Kraljevskog doma Karađorđevića za školsku 2001/2002 godinu najdarovitijim studentima završnih godina svih univerziteta u Jugoslaviji

“Osnovao sam ovaj fond sa željom da podigne novu generaciju i tako obezbedi svima nama budućnost”, rekao je prestolonaslednik Karađorđević. Stipendije su dobili momci i devojke koji su imali najveći uspeh na studijama, sjajnu prosečnu ocenu, ali su iznad svega ostavili ubedljiv utisak svojim radovima i svojom ukupnom ličnošću.

Povelju i ček na 2.556 evra dobili su studenti iz 43 oblasti nauke i umetnosti. Među njima ima mnogo njih koji još studiraju, koji su završili ili započeli postiplomske studije. Na njima je da odluče, uz savet mentora, na koji od 20 najprestižnijih inostranih fakulteta da prodube svoje znanje.

“Ako se ne vratite, pomozite novim talentima iz redova vaših sunarodnika da se razviju i da vas slede u znanju i uspehu. Zamolio bih vas da uz stipendiju ne zaboravite i jedan amanet-ostabite najbolji! Neka vam je sa srećom! završio je prestolonaslednik Karađorđević svoj govor.

Danas, kada se zna da je za poslednjih deset godina ogroman broj mladih, budućih stučnjaka, otišao iz naše zemlje u potrazi za boljom budućnosti, ovaj čin je benevolentan pokušaj da se nove generacije oforme u duhu srpske kulture koja će im biti osnova i stalni oslonac u životu.

J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003