Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Sex, ljubav i posao 30. 07. 2003.

Na Zapadu je sve veći broj preduzeća koja uvode nove poslovne protokole kada je reč o zaljubljivanju, flertu i ljubavnim odnosima između kolega sa posla. Ukoliko se takva ljubav rasplamsa, «glavni glumci» su dužni da potpišu sporazumni ugovor os svom odnosu sa firmom.

Kada je reč o seksualnom napastvovanju na poslu, protiv seksualnih grabljiviica odmah se preduzimaju oštre mete. Međutim «neodgovarajuće» ljubavne veze, flertovi ili seks između kolega sa posla podležu nekim drugim normama. Neki od protokolarnih običaja u kompanijama razvijenog zapada podrazumeva da tzv.supervizor prijavljuje Odeljenju za ljudske potencijale osobe na koje se sumnja da su u takvom odnosu, posle čega su «zaljubljenici» dužni da potpišu izjavu kojom priznaju svoj odnos.
Takođe je sve veći droj slučajeva u kojima ljudi zbog flerta dobijaju ukore od strane šefova, a neki čak zbog takvog odnosa samovoljno prelaze na novo radno mesto.


Uprkos činjenici da su takve romanse uglavon kratkog veka, sve je veći broj korporacija u kojima se uvode novi poslovni protokoli kako bi se zaštitio interes svoje firme.

Američke kompanije su otišle korak dalje: osim ugovora o novom radnom mestu na potpis se dostavlja i sporazum o «ljubavnom protokolu!»
Kakve efekte takvo ponašanje može da prouzrokuje u kompaniji i kako takav ljubavni odnos može da deluje na ostale kolege na poslu?

Savet: pročitajte ili pročitajte ponovo kultnu knjigu Džrdža Orvela 1984- u njoj vam je sve već kazano!


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003