Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Lament nad automobilom 24. 07. 2003.
Odavno se zna da automobil predstavlja “produženu” čovekovu ličnost. Vole ga svi, i mladi i stari, i muskarci i žene, i bogati i siromašni… U zemljama trećeg sveta on predstavlja predmet snalaženja, ponekad spavaću sobu, trkački auto makar to bio i Fića. Zar nam to Flojd, alias Gaga Nikolić, nije to plastično prikazao u filmu Nacionalna klasa ( nedavno premijerno prikazanog na našoj TV po šezdestdeveti put)?

Kod bogatih stvari stoje drugačije. Ima bogatih i “bogatih”. “Bogati” su, u stvari, srednja ( niža ili viša) klasa koja se utrkuje u kupovini statusnih marki automobila: da se vidi, da se zna- ko sam ja! Automobili u trendu. Porše (znam za jednog Beograđanina koji ima dva komada-sic!) ili “buba” kao snobizam. Pravi bogataši imaju MALI izbor.I skup. Ručno rađeni Aston Martin ili propast. Makar čekali dve do tri godine na njega. Rols Rojs obavezno-ne doazi u obzir Bentli-siromšni rođak, iako je i on skup, da skuplji ne može da bude. To su automobili koje bogataši moraju da imaju, bez obzira koliko ih još gaje u svojoj ergeli. Ali, za svaki dan, poslovično štedljivi bogataši, da ne kažem cicije, voze najobičnije automobile. Ni ne sanjate koliko pravih bogataša prođe pored vas! Ja poznajem bar dvojicu.U RUCI-MOBILNI

Jedna zajednička crta koja vezuje sve muškarce i nihove automobile jeste plavuša. Dobro, možda ona i nije baš plavuša, ali je cilj svakog muškarca da pored njega, bilo da je u pitanju Tristać (koji se ne proizvodi već nekoliko decenija), ili kraljevska karuca, a sve to važi i u Holivudu, Parizu ili Njujorku- sedi VENERA u svoj svojoj lepoti. Dokaz da je on pravi muškarac. Još kad drži mobilni…Negde 94.,95.godine, kada se sanjalo o mobilnim telefonima i još uvek radilo od sedam do tri, videla sam sirotog Fiću kako se gura između novokomponovanih limuzina i oblakoderskih džipova. Gazda je, tačno u tri sata, sve manevrišući između autobusa, trolejbusa i moćnih ajkula, vikao u mobilini očekujući da nesrećni nesposobnjakovići koji su dreždali na autobuskim stanicama poveruju kako on BAŠ U TOM TRENUTKU razgovara sa svojom vezom u Hong Kongu ili na Kajmanskim ostrvima o kupovini sto hiljada tona kalaja ili eukaliptusovog drveta…Baš me je dirnuo-kakav hrabar momak!


Dakle, automobil ili propast. BONI vam prikazuje seriju slika slavnih automobila.
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003