Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 Serbinale – Moderni nomadi 26. 10. 2015.
Tri mlade žene koje žive i rade u Nemačkoj pre tri godine odlučile su da se pozabave temom kako zaista izgleda suživot različitih kultura u Nemačkoj.
Milica Trifunović, Jelena Miletić Hutvelker I Natalija Miletić preduzele su sve da u Berlinu organizuju manifestaciju “Serbinale”. Ove godine manifestacija je održana u kulturnom centru Balhaus ost (Ballhaus Ost) sredinom septembra s temom “Nužnost ili izbor”. Šta, zapravo, ovom temom žele reći? Njihovo interesovanje odnosi se na pitanje koje ispituje gde počinje novi identitet, a gde se završava stari. Glavne teme su migracije, integracija migranata i suživot različitih naroda i kultura u nemačkom društvu.

Osnovica na kojoj počiva njihova ideja iskazana je kroz umetnost: preko nje se prikazuju izazovi života izvan domovine doprinoseći široj diskusiji o kompleksnim pitanjima identiteta I integracije migranata u Nemačkoj I šire.
“Serbinale” nastoji da kroz različite programske celine projekta “Nužnost ili izbor” (izložbe vizuelne umetnosti, muzički program, scenski performans, panel diskusije i razgovore sa umetnicima) u ime zajednice i društva koje predstavlja, ponudi odgovore na pitanja ko smo i odakle smo? Zašto smo ovde? Kako je tamo odakle smo došli, i kako ovde živimo? Kavi smo u očima ”domaćina”, a kako mi vidimo njih? Da li živimo zajedno ili jedni pored drugih?

Zajedno
Milica, Jelena I Natalija ove godine su osmislile umetnički program koji je uključio diskusiju “Moderni nomadi” - šta život u inostranstvu znači za identitet i integritet i da li je dostojanstvo određeno pasošem, samo su neka od pitanja koja će biti razmatrana. Na grupnoj izložbi “Gostoprimstvo” predstaili su se umetnici Tanja Ostojić, Ivan Bošković, Marta Popivoda, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Dejan Marković i Sara Radonja. Autorke su Mia David i Zorana Đaković-Minniti.
Diskusija pod nazivom “Nužnost ili izbor”: migracije i identitet, bavila se pitanjima ko sam ja, gde pripadam i kako se snalazim u novoj kulturi i nepoznatom okruženju, gde počinje novi identitetet, a gde se završava stari. U diskusiji su učestvovali: Robert Šoko - di-džej, Jovana Popić – multimedijalna umetnica, Danko Rabrenović – novinar, muzičar i pisac, Sanja Lukjančenko – modna dizajnerka i Peter Hermans – socijalni pedagog.

Program ovogodišnjeg Serbinala zatvorio je koncert berlinskog punk-džez kvarteta KUU! čiji multinacionalni sastav predvodi glumica i pevačica Jelena Kuljić.

Manifestacija “Serbinale” u kojoj se radi o najtananijim idejama u koje su se udubile Milica Trifunovič, Jelena Miletić Hutvelker I Natalija Miletić, o bitisanju I osećanjima osoba koje se “otišle”, koje su “izmeštene” iz svoje sredine ili su se rodile na “tuđem” tlu, uvek je neizbežna tema, veoma važna za upotpunjavanje, proučavanje I upoznavanje dubina samih sebe koje će dati odgovore na pitanja ko smo? odakle smo? zašto smo ovde? i gde idemo?Copyright BONI Drenik d.o.o 2003