Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 DUPLEKS KOJI ĆE VAS ZABAVITI 20. 10. 2015.
Kada bacite pogled na slike ovog dupleksa u Njujorku može vam se desiti, kao i Alisi, da se nađete u nekoj u zemlji čuda ili u jednom od filmova neprevaziđenog filmskog stvaraoca koji je maštu doveo do savršenstva, Volta Diznija.
Ovaj dupleks ima sve obrise pećine: meke, zavojite linije, zaobljeni kameni zidovi koje će vam izmamiti osmeh! Naime, dupleks se nalazi u suterenu, okružen susednim visokim zgardama i na samo jednoj strani ima izlaz upolje. Zbog toga tolike zavojite linije koje omogućavaju da svetlost kroz jedan jedini stakleni zid-prostor dopre do najdubljeg kutka stana.
Zanimljivo je da se nalazi u tihom delu Njujorka, Vest Vilidžu, i da se u njega dolazi samo kroz dobro čuvan ulaz. Na gornjem nivou smeštena je spavaća soba s jednim od tri kamina (koje ne biste očeivali u suterenu) i to je jedini prostor koji ima čist pogled u dan. Kupatilo je stilizovano u marokanskom maniru.
Na drugom kraju ovog prostora smeštene su dva „dodatna spavaća prostora“. Oni nemaju prirodnog svetla, ali imau toalet i mali garderober. Petnaest jako osvetljenih stepenica, koje se pri dnu šire, vode nadole u dnevni boravak, kuhinju, kupatilo i glavni ulaz u dupleks. Odkud ovde ulaz? Ne zamerite, podrum je to.


Iz dnevnog boravka vode drvene zavojite stepenice na terasu za koju vlasnici tvrde da je dvorište. Osmišljeno je pomalo u seoskom maniru i njime dominira ogromna „kaubojska kada“. Ograda od trske, drveni stubovi, sto i stolice „seljačkog tipa“, čak je i komšijski zid oslikan koji pleni svojom geometrijskom igrom na radost, ne samo vlasnika, već i okolnih suseda. I sama dvobojna tenda svojom prozračnošću dočarava bakovitu prirodu. Dvorište je snabdeveno česmombarbekjuom i barom. Hodni deo je prekriven rezanim kamenom ispod koga se nalazi grejanje, kao uostalom i ispod svih podova u dupleksu, tako da vlasnici tvrde da je u njihovom „selu“ sneg – zaboravljena stvar!


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003