Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 Umeće projektovanja starih majstora arhitekata 15. 05. 2015.
Jorkvil je deo Manhetna u kome vole da stanuju glumci, gradonačelnici, senatori, bejzbol igrači...u kome je početkom osamdesetih godina stanovao i Barak Obama, a tu je i sedište televizije Foks... Uglavnom izgrađen krajem XIX i počrtkom XX veka, a stanovnici uglavnom bili Česi, Mađari i Nemci, ovaj kraj je prepoznatljiv po uskim i dubokim parcelama i porodičnim kućama s četiri do pet spratova. Štaviše, njegovoj lepoti stanovanja doprinose ulične ograđene bašte kao i sama ulica sa ogomnim razgranatim drvećem.


U 84. istočnoj ulici br. 343, u zgradi koja je sagrađena 1901.godine a nalazi se tik uz Nemačku crkvu, stanuje porodica Kruk. Kuća ima prizemlje, dva sprata, potkrovlje i podrum, ali njeno najveće blago je unutrašnje dvorište veličine 800 kvadrata. Prava retkost u njujorškoim gusto naseljenim zgradama. Arhitekta je koncipirao unutrašnjost tako da su prema ulici uglavnom smeštene spavaće sobe dok je ka velikom dvorištu otvoren uzak i dubok dnevni boravak s galerijom.
Kao što se može videti na planu osnova, u prizemlju ka ulici uska dnevna soba dobila je na veličini zahvaljujući skoro duploj visini i kasetiranom staklenom zidu koji je u potpunosti otvoren prema dvorištu i njegovom drveću. Lepota unutrašnjeg prostora pokazuje umeće korišćenja materijala. Jedan zid je oguljen do cigle i tretiran odgovarajućim premazima kako ništa ne bi izgubio od svog zanimljivog reljefa. S druge strane sobe ceo zid je presvučen plemenitim drvetom koji se završava drvenom ogradom galerije. Tavanica je oblika zarubljene piramide i bele je boje kao komplemetarnosti belom nameštaju i tepihu.
U delu prema ulici smeštena su kuhinja i ostave. I kuhinja, iako prepravljena, podseća na stara vremena kada su se koristile crno bele pločice. Iz tog vremena ostala je odgovarajuća traka provučena iznad donjih kuhinjskih elemenata, zaokružujući lepotu kuhinje koja i danas izgleda savremeno.
Do prvog sprata stiže se zaokrugljenim stepeništem na mezanin na kome su smešteni potrebni plakari. Odatle se ulazi u salon/biblioteku koja je smeštena između tri uska i visoka prozora. Radni deo je takođe u crno belom stilu, s jednostavnim nameštajem u crnoj boji kao kontrast belim zidovima. Prostor oplemenjuje kamin starinskog izgleda, oštrih linija.


Penjući se naviše stiže se do spavaćih soba(kojih u zgradi ima deset). Na trećem spratu spavaća soba prema ulici sa istom bibliotekom između tri prozora, s kaminom zaobljenih linija a la Renaissance. Spavaća soba prema dvorištu ima veliki terasu odakle nove stepenice vode do zadnjeg nivoa. U ovom potkrovlju smestile se tri spavaće sobe, od kojih je jedna sasvim mala. Naravno, četiri kupatila raspoređena su na svakom nivou.
Veruje se da je u ovoj zgradi jedno vreme živeo princ Muhamed Saud, jedan od sinova kralja Sauda, ali je on umro 2012.godine. Ukoliko se prodica Kruk reši na prodaju ovaj pravi biser vredi svaki dolar.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003