Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 LA FINCA 29. 10. 2012.
Smeštena u jednom od najživopisnijih sela na Majorci, rustična farma La Finka iz 13.veka, pretvorena je u privatnu vikendicu. Arhitektonski tim iz amsterdamskog biroa UXUS stvorio je atmosferu „rustičnog luksuza“ u elegantnom i savremenom stilu


„Mi dizajniramo lepe snove...“ kaže arhitekta . „...kao što je farma La Finca na Majorki. Rustika i prefinjenost. Tradicija i savremenost. Luksuz i jednostavnost. Hamonija i lepota!
Ujedinjujemo racionalna dizajnerska rešenja sa umetničkim senzibilitetom. Savremena ravnoteža između emotivnosti i opipljivih rezultata!“
Primer je La Finka, vikendica u okviru uvek misterioznih prostora španske srednjovekovne arhitekture. Grub i dramatičan teren španskog ostrva Majorke koji okružuje imanje La Finca, inspirisao je arhitekte. La Finca je slika i prilika kuće na moru: zidovi beli, na podovima pločice, na tavanicama vidljive drvene grede-mediteranska atmosferu španske arhitekture i enterijera. Ipak, on je i mešavina tradicionalnog i savremenog: u unutrašnjem prostoru nailazimo na nameštaj Toma Diksona, Konrana i Filipa Starka. Prema želji vlasnika, ova raznovrsna arhitektura i čiste jednostavne linije stvaraju „ambijent koji nama i našim gostima pružaju opštajuću atmosferu seoskog života sa našim sofisticiranim detaljima!“tvrdi vlasnik La Finke.

La Finku okružuje veliko imanje s starim maslinovim drvećem i voćnjakom. Na njemu je i 15 metara dugačak bazen kao i gostinska kućica. Bazen se nalazi u sredini vrta i projektovan je na način da izgleda kao da nadkriljuje voćnjak s pomorandžama. Fasada od kamena nije smela da se menja. Ostali su mali otvori, raspoređeni pomalo nasumično. Oivičeni belim krečom daju kući toplinu i jednu vrstu specifičnog dizajna primerenog Mediteranu.

Niske tavanice s vidno izraženim drvenim gredama i belina zidova prava je slika unutrašnjosti mediteranskih kuća.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003