Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
 Pogledajte najn...
 KRALJEVSTVO NA ...
 AMBULANTA ZVANA...
 LIFTOVI KOJI SE...
 Rezidencijalna ...
 DUPLEKS KOJI ĆE...
 NEKI TO VOLE – ...
 HOTEL IZ BAJKE
 ART DEKO UVEK Z...
 NOVA ARHITEKTUR...
 ČIK POGODITE: N...
 Umeće projektov...
 CEO STAN U JEDN...
 NAGRADA PRICKER...
 5 CVETNIH SAVET...
 DRVO, BETON I N...
 BELLA SKY COMWE...
 ZAČARANA KUĆICA
 BAIJA DIVOTNA
 KUĆA BUMERANG
 DRVENO GNEZDO
 HOTEL „&“
 SOFA NIJE KAPUT
 HARMONIJA PROST...
 Snohetta design
 SOFA NIJE KAPUT
 NAGRADA PRIKER ...
 KUĆA NA KRAJU S...
 LEGENDA SENT TR...
 RAJ NA JEZERU K...
 Ekskluzivno iz ...
 MILJENČE NJUJOR...
 ŠIK I ŠARM MANO...
 HOTEL EPA I DIZ...
 TAJNA MATE HARI
 BRISTOL, ZOVEM ...
 PTICA RAŠIRENIH...
 KUĆA NA LAVLJEM...
 LA FINCA
 DRVO, BETON I N...
 KOCKA ŠEĆERA
 BISER NA JADRAN...
 NOV DOM GVINET ...
 BUNTOVNIK S RAZ...
 TAJNA MATE HARI
 ČAMAC ZA UŽIVAN...
 KRSTATA KOLIBA
 Beli splav
 KUDA IDU IRVASI...
 RASKOŠAN ŽIVOT
 UMETNIČKA INSTA...
 LEPTIRI, CVEĆE,...
 LELUJAVA KUĆA
 Olimpijski Lond...
 Ruska kuća
 Kako su meseci ...
 PET ZELENIH ZVE...
 STEPENASTA KUĆA
 LETEĆI TEPIH
 Može li bez kav...
 Jelka
 AFRIKA U SRCU Ž...
 BAIJA DIVOTNA
 Marina Bay Sand...
 BAIJA DIVOTNA
 LA FINCA
 BELA KUĆA
 MALA ALI SLATKA...
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 GRADSKI SUNCOBR...
 BAJKA U PRIRODI
 NA DIVLJEM ZAPA...
 KUTIJA S BLAGOM
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 UMETNIČKA ARHIT...
 LOVE LOVE
 ELEGANCIJA NA B...
 NEVINOST I 50 C...
 Apstrakciija u ...
 LETO BEZ KRAJA
 SEKSI I COOL HO...
 PEKING U LAS VE...
 Trepavice na ku...
 DODIR KRALJA MI...
 EL MONTE SAGRAD...
 BAJKA U SNEGU
 SKULPTURALNA GE...
 U KNEŽEVSKOM DO...
 Trepavice na ku...
 Koliba na brdu
 PLANINSKA OAZA
 KUĆA BEZ POČETK...
 SKULPTURALNA GE...
 KUĆA ISTOKA I Z...
 PROVIDNA VIKEND...
 REVOLUCIJA U VE...
 Apstrakciija u ...
 Kuća koja lebdi
 LJUBAVNO GNEZDO
 Brazilska babuš...
 GRADOVI BUDUĆNO...
 MIRIS DRVETA
 KUĆA NA TALASIM...
 KUCA LJUBAVI
 STEPENICE
 NORVEŠKI KUTAK ...
 ZELENI KROVOVI ...
 ROMANTIČNA VILA
 UPOZNAJTE BEOGR...
 Živeti u dvorcu
 U DRUŠTVU LAVOV...
 Slatka kuća u L...
 Kuća Peningtono...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 SLAMNATA KUĆA
 FOR RENT
 Francuska rezid...
 U VRTU VILJEMA ...
 BAJKA O KAMENU ...
 U VRTU VILJEMA ...
 LAS ALAMANDAS-V...
 Four Seasons-Ge...
 Four Seasons-Ge...
 Sudbina se zove...
 Najskuplje kuće...
 Najskuplje kuće...
 Dvorac Alkazar,...
 Lepota Beverli ...
 ŠIROKI VIDICI
 Presidio palata
 PRICKER NAGRADA...
 Kenzo Tange
 Istorijski Hjum...
 BELO ODELO NA G...
 Malibu
 Suru, s ljubavl...
 Da li je samotn...
 Dvor i vrtovi L...
 Ostrvo Jupiter
 Na brodu porodi...
 U senci rascvet...
 Enćino Vila
 Mađarski parlam...
 Srpske građansk...
 U2 Hotel
 Živeti na trgu ...
 Svetlost bez gr...
 HOTEL KRALJEVA
 Simbolizam u ar...
 ULOGA PIROTSKOG...
 Dali
 Norman Foster
 Hotel nad hotel...
 I to će proći
 Nomad plave krv...
 Kristijan De Po...
 Zan Nuvel
 Hundertvaser II...
 Hundertvaser II...
 Srpski dom u Ne...
 Arhitekta neobu...
 FILIP STARK
 LOS COLORES MEX...
 Ing banka u Bud...
 Pariski šik!
 Bašta u bašti
 Kuća s nastrešn...
 Licnosti
 [ Svi članci ... ]
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 NEN KEMPNER 14. 05. 2012.
U junu je možete sresti na londonskim modnim revijama, u julu na pariskim. U jesen i kasno proleće je u svom njujorškom domu od šesnaest soba u Park aveniji. Dobrotvorni balovi i revije vioske mode. Vikend na porodičnom imanju veličine 80 hektara; Uskrs provodi u Lifor Keju, Božić i Novu godinu na plantaži Oskara de la Rente u Santo Domingu. U januaru, evo je opet u Parizu na revijama i godišnjem randez-vous sa društvom u švajcarskom mondenskom mestu Gštat. Letnji izleti kod prijatelja u francuskoj Provansi i na obalama Hemptonsa u Americi, pre nego što se opet pojavi u Parizu na prolećnim revijama. U septembru-tradicionalne tri nedelje odmora sa svojim mužem Tomijem Kempnerom u «svom» apartmanu u čuvenom hotelu Ćiprijani u Veneciji.
Ona je Nen Kempner, žena poznata u svetskom džet setu po tome što-ništa ne radi.

Prošlog leta u Askotu društveni život Nen Kempner je stao. Umesto da se smesti u svoju sobu kod Marka Birlija u Južnom Kensingtonu, Nen je provela tri nedelje u Kraljevskoj Brompton bolnici. Emfizem plus zapaljenje pluća. Bliski prijatelji, uključujući vikontesu Žaklin de Rib i groficu Izabel d'Ornano (vice-predsednice kompanije Sisley) tvrde da Nen svoju bol utažuje okružujući se mnogobrojnim osobama. Dok je ležala u bolnici bila je očajna što propušta venčanje sina En Samers i tradicionalnu vrtnu zabavu Konrada Bleka, da ne pominjemo posetu Helen i Mišela David-Vejla u francuskoj Provansi. Svoj boravak u bolnici je pretvorila u intimne večerinke. «Izgledalo je kao da smo na nekom koktelu,» seca se En Samers, koja je zajedno sa Robinom Hombroom, Serenom Balfur, Sem Metkalfijem, groficom Antoanetom Gverini-Maraldi i Beatrisom Santo Domingo, provodila vreme u Neninom bolničkom apartmanu.

Najbogatija kolekcija odeće YSL
Ova sedamdesettrogodišnja dama manje se brine za svoje zdravlje nego za svoj izgled: «Iako ste bolesni morate da izgledate dobro,» kaže Nen koja baca pismo u obližnje poštansko sanduče obučena u Šanel ili Guči kostim.
Najupečatljivije odsustvo Nen bilo je na julskoj modnoj reviji u Parizu. Od svog prvog dolaska, 1962.godine, Nen je samo dva puta «odsustvovala» sa ovog pomodnog događšaja. Obično potrosi oko 70 hiljada dolara kod YSL. Ona nikada nije bila ženstvena, sa svojom androginom siluetom-dugonoga, bez kukova i struka, bila je savršen ambasador YSL stila u Americi: opuštena moderna elegancija, umetnička jednostavnost, iz čega je proizašao americki
sportski modni duh visoke mode.
Nen nosi isti broj 6 (američka mera) danas kao i pre 50 godina. Zato može da pazari modele nošene na revijama i uštedi koji dinar. Njeno oko je pravi radar kojim bira i meša razme modele koje smešta u tri sobe svoje troje odrasle dece. Gap majica sa Levis farmerkama starim 30 godina, upotpunjeni Galijanovim kožnim sakoom (40 000USD). Može se resti obučena u platnenu bluzu i gomilom ešarpi oko vrata, kaputom ležerno prebačenim preko ramena, sa šeširom Filipa Trisija od veštačke lepopardove kože. Bilo koje parče odeće da izabere, Nen to sklapa tako dobro da to postaje izraz njene ličnosti. «Stil nosi vašu ličnost. Ima sopstveni potpis. Ja sam osoba koja voli da krši pravila,» kaže udobno zavaljena u fotelju u svojoj biblioteci gde, između skupocenih knjiga, vise Pikaso, Magrit, Dejvid Hokni; tu i tamo kineske vaze iz dinastije Tang i originalna lampa Žan-Mišel Franka. «Ako si mnogo fin-dosadan si. Treba da budeš pomalo provokativam da bi bio zabavan!».
Nen jede junk hranu, pije «bebice» sa votkom, spava u «carskoj odeci» i lično odgovara na svaki telefonski poziv. Bila je kraljica diskoteke «Studio 54», đuskajući do iznemoglosti obučena u vruće pantalonice, razmenjujući uvrede sa «tim užasnim malim čovekom» čuvenim piscem Trumanom Kepotom i zureći otvoreno u mlade mišićave momke.
Bila je prva koja je javno priznala da je zategla svoje lice. Bilo je to pre trideset godina. «Žene obično kažu: «Ah, baš bih volela da zategnem lice!», a vi možete jasno da vidite ožiljke iza njenih ušiju!».
Ćutala je punih osam godina dok je njen muž imao javnu vezu sa drugom ženom. «Ma, hajţe, molim vas, ima li muškarca koji nije prevario svoju ženu?!» Za sebe tvrdi da je verna, prava Devica Marija.

Nen Kempner je ćerka bogatog dilera automobilima iz San Franciska. Od malih nogu bila je zaražena modom: njena baka je dovela iz Pariza u San Francisko modnog kreatora koji je šio isključivo za decu iz porodice. Kada se zadevojčila, majka je odvela Nen u Pariz gde je upoznala i kasnije postala velika prijateljica sa, tada nepoznatim, modnim dizajnerima, Emanuelom Ungaroom, Andre Kurežom, Karlom Lagerfeldom, Valentinom, kasnije sa Iv Sen Loranom. YSL je u tom trenutku bio šegrt kod Diora. Kada je njena majka odbila da joj kupi belu haljinu bez rukava i odgovarajući kaput sa manžetnama od hermelina, YSL je intervenisao, ubedivši prodavačicu da smanji cenu. Danas je Nen jedina osoba na svetu koja ima najkompletniju garderobu, takoreći retrospektivu, Loranovin modela i na meti je mnogobrojnih kolekcionara.

Karbonara za 200 osoba
«Bila sam jedinica i trebalo je da budem usamljena, ali nisam bila. U stvari, uživala sam u tome, a naročito u nasleđenom novcu!» U Njujorku je, za vreme studija, upoznala Tomasa Kempnera, naslednika jedne od najvećih jevrejskih bankarskih porodica u Americi. Živeli su, i danas žive, i istom dvospratnom apartmanu u Park Aveniji-punih 45 godina. Kućna pomoćnica Silvana i njen muž Bernardo Baroso, kućepazitelj, rade kod njih 42 godine(svojevrstan rekord prema standardima njujorškog Ist Enda!). Nen je postala poznata po zabavama koje je organizuje: plemstvo, modni kreatori, dekoprateri i novinari-svi oni uživaju u njenom omiljenom jelu pets-de-nonne sa kupusom ili njenim subotnjim večerama sa karbonarom za 200 osoba.

Nen se budi kasno, posle najmanje osam sati spavanja, i zvoni Silvani koja joj donosi dnevnu poštu i novine sa doručkom. Dok doručkuje, Nen telefonira («krevet je moja kancelarija») pre nego što dođe instruktor joge. Posle toga odlazii na ručak u svoj omiljeni restoran Twisty's. Zatim ne na programu poseta aukcijskoj kući Christie, čiji je internacionalni predstavnik. Vraća se kući, piše pisma i pozivnice, zajedno sa ličnim asistentom, Donzi (kćerkom Silvane i Bernardoa).

Njeni pratioci moraju da budu pomalo zaljubljeni u nju. Kao draguljar Keni Džej Lejn, Boaz Mejzor, princ Amin Aga Kan. Njen muž Toni, koji se užasno dosađuje sa njima, ostaje kod kuće u društvu dobre knjige.
Bila je godinama poznata po tome što je uvek izlazila bez telohranitelja. Danas iznajmljuje Larija, šofera svog muža. «Ne dišem više tako dobro kao nekad», kaže Nen. «Strašno sam se uplašila,» kaže, ali je odbila da je helikoplter odveze u bolnicu u Bern. «Nije dolazilo u obzir da umrem u Bernu! Da sam umrla u Gštatu to bi bio pravi hepening!»
Danas Nen putuje po svetu zajedno sa sopstvenom bocom kiseonika, više vremena provodi sa mužem i šestoro unučadi. Ipak, ne prošušta nijedan, prijem, venčanje, zabavu. «Uspela sam da osmislim odličan način da ne radim ništa a da budem stalno zauzeta.»
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003