Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Vodić kroz astro-dijagnozu 06. 04. 2012.
I deo

Medicinska astrologija je kompleksna veština. Precizna dijagnoza bolesti kroz interpretaciju natalnog i progresivnog horoskopa, ne zahteva samo dugo iskustvo i veliku veštinu u astrologiji, već i osnovna medicinska znanja. Malo je astrologa, danas, u stanju da pretenduje na sposobnost za takve ekspertize. Literatura koja ukazuje na radne pretpostavke ove veštine, bazirana je na tradicionalnim izvorima, koji znatno prethode skorijim razultatitima medicine i farmakologije.
Uz to, veliki je broj važnih tekstova iz prošlosti, ili izgubljen nepovratno, ili, još uvek, nepreveden, ili nedostupan u zaključanim arhivima ili bibliotekama.
Tek u poslednjih nekoliko godina, istraživači su iz, ali i izvan oblasti asrtologije, preduzeli ozbiljna proučavanja, koja su bacila novo svetlo na čovekov najprisniji odnos sa svemirom.
Postoji opšte slaganje među medicinskim astrolozima, da su pozicije i aspekti prema Suncu i Mesecu i ascendenta ili znaka u usponu, oni faktori koji zasnivaju osnove za razvoj zdravlja i praktikovanja astro-dijagnoze.
Pri proučavanju radikalnih (natalnih) karata, kako bi se ustanovili opšti izgledi (vitalnost i snaga za oporavak), većina iskusnih astrologa počinje od Sunca. To je zato što sunčeva snaga u trenutku rođenja (po snazi i aspektu), obezbeđuje precizan pokazatelj konsitucije organizma.
Treba imati u vidu da vitalnost i dobro zdravlje ne garantuju dugovečnost. Ponekad osoba može uživati u brilijantnom zdravlju celog svog života, a umreti rano, dok neko drugi pati od raznih bolesti i tegoba do duboke starosti. Dužinu života pokazuju neki drugi faktori, različiti od onih koji uključuju solarni položaj. Po opštem pravilu, razumno je očekivati dug život ako su Sunce, Mesec i ascendent snažni u znaku, i svi (kao i ascendentova planeta vladalac) oslobođeni bilo kakvih aflikcija.

Prema pokojnom dr. Vilijemu M. Dejvidsonu (Davidson), Sunčev znak, i za njega vezani aspekti pokazuju voltažu, da tako kažemo, priliva vitane snage, dok Mesec i njegovi aspekti, zajedno sa ukrštenim aspektima i planetama – maleficima, odlučuju amperažu ili brzinu toka.
Tako, pozicija Sunca pri rođenju, može dati snažnu vitalnost, ali ako se elekromagnetski solarni tok kreće nestalno, ili nepravilno zbog aflikcije Meseca, rezultat će biti slabo zdravlje, i pored unutrašnje snage fizičke konstitucije.
Dr. Dejvidson je uporedio funkciju ascendenata, ili znaka u usponu, sa otpornošću električne žice. U serijama predavanja pred grupom profesionalnih astrologa, u Njujorku, on je to ovako formulisao:
»U običnoj električnoj struji imamo tok struje ili voltažu (Sunce); zatim imamo brzinu protoka – ujednačenu ili neujednačenu – što je amperaža (Mesec); ali tu je i otpor žice. Fizičko telo, na koje ukazuje znak u usponu, pokazuje nam vrstu provodljivosti ili otpora na koji nailazi. Tako ćemo odmah zapaziti zašto Jarčev ascendent (Saturn je usporen) pokazuje veći otpor nego obično; dakle mladi su retko snažni u detinjstvu, ali postaju energičniji stareći.
Blizanci, opet, dobar su provodnik, pa ove bebe prepoznajemo kao veoma aktivne, neumorne i neprekidno u pokretu, zato što je provodljivost, pokazana ascendentom, visoka.

Vatreni znaci kao ascendenti daju dobru provodljivost. To čine i vazdušni. Vodeni znaci daju pristojnu, dok zemaljski znaci, budući otporniji, ne propuštaju lako unutrašnje strujanje. Stoga morate, pri prosuđivanju opšte konstrukcije, obratiti pažnju na Sunčev znak i aspekte; planete koje naseljavaju vatrene znake (utičući na mozak i moždinu) i otpor i provodljivost ascendenata. Zatim se okrenite Mesečevom znaku i aspektima, planetama koje nastavljaju znak i aspektima malefika, kako biste razrešili zdravstveni problem.«
-nastaviće se-Copyright BONI Drenik d.o.o 2003