Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Kako su nastali oblaci 19. 03. 2012.
Све је било далеко лакше док је био млађи. Био је толико јак да је на леђима могао да понесе колико год да је кућа и људи било потребно, али како су векови пролазили тако га је снага полако издавала.
Прво је изгубио добар вид. Звезде више нису биле тако бистре и сјајне. Постале су мутне и некако исте величине, па му је било све теже по њима ноћу да се орјентише. Потом је схватио да су му људи постали одвећ велики терет. Није више могао да трчи преко неба и тиме изазива подрхтавање тла, није више могао да се пропиње и ствара земљотресе. Уместо тога, полако се кретао небом јер је знао да се, ако стане и предахне, више никад неће покренути.

Као млад бик мирисао је на руже и смиље и имао дугачку, белу длаку сјајну попут звезда. Данас мирише на земљу и зној, док је посивела и ућебана длака почела да му опада. Дисао је све теже и губио дах. Кад би се то десило, а дешавало се све чешће, покушавао би да удахне што дубље, задржи ваздух што дуже може а потом га избаци кроз носнице. Тако је створио прве облаке на Земљи. Они су дали прве кише, а са њима је дошло олакшање какво није осетио вековима.
Tamara Lujak


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003