Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 SUNCE I MESEC II deo 08. 03. 2012.
Kada je Sunce, pri rođenju, u dobrom aspektu sa Marsom, osoba koja je tada rođena biće veoma vitalna i obdarena sposobnošću da bolest odbije.
Ako je, s druge strane, Sunce u trenu rođenja u aflikciji od strane Saturna, ili ako je kvadrat (kvadratni aspekt je od 90; prim.prev.) između Sunca i Meseca, osoba tada rođena biće lišena telesne energije. Prema Meksu Hajndelu, kada su takvi aspekti uočeni na rodnom horoskopu, mudro je posmatrati pažljivo progresiju Meseca u aspektu sa zlokobnim planetama. Putanje prolaska mladog i punog Meseca takođe zaslužuju posebnu pažnju u takvim slučajevima.
Većina autoriteta smatra da je Sunce pokazatelj opšteg zdravlja muškaraca, dok je Mesec smatran dominantnim uticajem pri rođenju žena.
Bolesti koje prouzrokuju aflikcije Sunca, obično su ozbiljne, ili hronične prirode.
Uticaj Meseca
Posle Sunca, Mesec je nebesko telo koje vrši najdirektniji i najsnažniji uticaj na ljudski organizam.
Menstrualni cilkus kod žena se podudara sa trajanjem lunarnog Meseca, a normalan period između začeća i rođenja odgovara vremenu od devet lunarnih meseci.
Kao što smo ranije primetili u vezi sa eksperimentima dr. Roberta O. Arčera, i ostalih, različite Mesečeve faze obeležavaju izbijanje i krize različitih bolesti – naročito mentalne prirode.
U kvalitativnom smislu, Mesec je ženski, negativan, magnetičan, hladan, vlažan, plodonosan, limfni i nepostojan.

una je kolektor solarne energije, reflektujući toplotu u svetlost Sunca, i svojom brzom putanjom kroz 12 zodijačkih znakova svakog meseca, predstavlja delioca tih svetlosnih snaga, kao što su to i druge planete, koje mimoilazi i koje aspektuje. Primetili smo da u čovekovom telu ona (Luna), kontroliše brzinu protoka (uporedivo sa amperažom) elekrične solarne energije. Kada je slab po znaku, poziciji kuće i aspektima, tok će biti nejednak, i sledstveno, rođen u toj situaciji će biti predisponiran funkcionalnim oboljenjima, iako može imati jako Sunce.
Tradicionalni astrolozi kažu da je Mesec slab ako je iznad horizonta na dan rođenja, ili ispod horizonta na porođaju koji se desio po noći.
Rak je Mesečeva kuća, i jedini znak kojim luna vlada. Njena je egzaltacija u Biku, njeno štetno delovanje u Jarcu, njen pad u Škorpionu. Luna je saglasna sa vodenim znacima Rakom i Ribama; i sa Blizancima, Vagom i Vodolijom.
Dugo se verovalo da Mesec vlada u prvih sedam godina dečijeg života; ali neki savremeni autori stavljaju pod sumnju takvo mišljenje. Kako bilo, postoje statistički dokazi, koji potkrepljuju teoriju da su lunarne aflikcije ozbiljnije u detinjstvu, nego kasnije u životu.

Kaže se da Mesec nepovoljno utiče kroz aspekte kvadrata i opozicije, naročito u odnosu na planete-malefike. U natalnom horoskopu uticaj Meseca se smatra dobrotvornim kada se puni, i neprijateljskim (doduše blaže), kada nestaje.
Bolesti nagoveštene lunarnim aflikcijama
Pri razmatranju obuhvatne vladavine Meseca i, dosledno, delova tela koji će biti ugroženi kada je ova planeta loše aspektovana, pažnja se usmerava na sisteme tečnosti i limfe, stomačni i probavni trakt, timus, levo oko muškaraca i desno kod žena, ovarijume i uterus, produženu moždinu i procese razlaganja u organizmu.
Mesec izaziva i vlada svim akutnim i stečenim bolestima, i onim koje se periodčno pojavljuju i nestaju.

Tendencija bolesti koje veoma često uključuju štetne aspekte u odnosu na Mesec, u raznim zodijačkim znacima, pobrojane su dalje u tekstu. Ovo su opšte linije za dalji razvoj. Za detaljne indikacije konsultujte dijagnostičke konfiguracije za obična oboljenja, pobrojana abecednim redom u poslednjem poglavlju ove knjige.
-nastaviće se-


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003