Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Četiri elementa i psihološki tokovi 06. 02. 2012.
Iz knjige Psihološka astrologija
EZOTERIJA, Beograd

VODA I OSEĆANJE (VIII deo)
Osećanje i duboke emocije su znakovi Raka, Škorpiona i Riba, koji pripadaju poslednjem elementu, vodi. Velika osećajnost i ranjivost vode idu ruku pod ruku sa emocionalnom nesigurnošću i nestabilnošću. Na ljude ovog tipa lako utiče njegova okolina. Međutim ovo ne bi trebalo da se shvati kao njihova slabort, već kao posledica njihove emocionalne prijemčivosti i spremnosti da uđu u osećanja drugih. Sposobnost da se stave na tuđe mesto je toliko velika da se dešava, a da često toga nisu svesni, da ubrzo poprime i usvoje ponašanje i ideje drugih.

Uprkos tome, ljudi koji pripadaju ovom tipu, često imaju ogromnu snagu, koja teži da se izrazi više na duhovnom nego na fizičkom planu. Gledano na duge staze, oni ne dopuštaju drugima da bude sasvim po njihom, već je veoma primetan i njihov uticaj.
Vrlo često su psihičke ili «okultne» moći aktivne kod ovog tipa, uglavnom nesvesno, na isti način na koji se mnoge njegove težnje i motivacije nalaze u nesvesnom. Čak i kada vodeni tip izgleda miran na površini, bura može da besni iznutra. Oblici koje prihvata ne odgovaraju uvek suštinskom biću vodenog tipa. Proces spoznavanja ličnih želja i žudnji, i davanja oblika njima, često je spor i bolan, zbog čega se patnja i strpljenje često povezuju sa elementom vode.

Postoji i velika ljubav prema samoći, miru i tišini, uprkos činjenici da odnosi i ljudske vrednosti igraju tako važnu ulogu. Sposobnost da okupljaju oko sebe ljude i da razumeju njihove potrebe je ogromna, kao i duboko saosećanje i emocije za sveprožimajuću ljubav prema stvaranju.
Ljubav prema drugim ljudima, a naročito prema onima koji čine njegovo sopstveno neposredno okruženje, može da bude velika, ali kod manje razvijenih vodenih tipova, ova ljubav može da postane prilično posesivna i sentimentalna, pa čak i da guši onoga kome je namenjena, uprkos svom saosećanju i dobroj volji. Potreba da štiti i da bude štićen jasno je prisutna. Ako je nezadovoljan, frustracija može da se pokaže kroz malodušnost i sumnjičavost, ukoliko i sve dok ne dođe do toga da vodeni tip postane svestan ove instinktiovne reakcije.
-nastaviće se-


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003