Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
 SAMO OPUŠTENO!
 HRISTOS VOSKRES...
 BABUCINE PRIČE
 Online zvezda
 Nema dima
 FEST 2009
 KÜSTENDORF FILM...
 SLAVA NA DVORU
 Obama među Srbi...
 DECA IZ SRBIJE ...
 ŽAN POL GOLTIJE...
 KLARK KAO NOSTR...
 „Promovišemo na...
 ŠKART
 CASADEI
 ROMANTIKA NA SR...
 PRESTOLONASLEDN...
 FILMSKI FESTIVA...
 NOVINARI NA DVO...
 PESMA EVROVIZIJ...
 REVIJA LJUBAVI
 PRINCEZA KATARI...
 ВР&...
 U početku beše ...
 „Savremena umet...
 ANDRE MARLO
 Putnik kroz vre...
 Islandski umetn...
 LETNjA IZLOŽBA ...
 BAJKA O TUKARAM...
 Deseta godisnji...
 IZJAVA Nj. K. V...
 HOLANDSKI PLESN...
 PRIKUPLJENO 660...
 IGUANA NA BEOGR...
 Venčanje Džordž...
 FEC DOMINO
 KRALJEVSKO SLAV...
 Kraftverk nastu...
 Brus Vilis puni...
 Svetih Četrdese...
 Sretenje Gospod...
 Bogojavljenje
 Velika novogodi...
 Sveti Nikolaj Č...
 Vavedenje Presv...
 Оп&...
 Doprinos akadem...
 Oženio se Kostn...
 Sveže venčana
 Naj-događaj na ...
 Džepovi puni ka...
 Nobelovka - Sir...
 Pobedila Irska
 Rođendan
 Beograd, 03.10....
 PAL ZILERI PONO...
 Napred momci!
 Istina o Knezu ...
 Fashion week
 Raja i Maja
 Laza Kostić fon...
 Boni u Moskvi
 Atentat na Šira...
 LA TEQUILA MEXI...
 International S...
 Odlazak Pole Je...
 Dilan, čedo str...
 Ostavštine slav...
 Liberation
 Nobelovac za no...
 Spust niz Mont ...
 Osvežavanje ist...
 Hakeri provalil...
 Najzad veselo
 Predsednik i di...
 Bez starca nema...
 Al se danas dob...
 U humanitarnoj ...
 Irci u našoj kr...
 O čemu je ovde ...
 Britanci u Beog...
 Srećni dobitnic...
 Volite se ljudi
 Kraljevska bajk...
 Igraj za život
 [ Svi članci ... ]
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Iscelitelji iz srca zemlje 20. 01. 2012.
Hot-stones, drevna energetska masaža toplim vulkanskim kamenjem, i danas je neizostavni deo regeneracije organizma

Još od vremena starih Indijanaca snaga iz srži zemlje, oblikovana od komadića lave, prirodno izvajanih u reci, koristila se u lečenju različitih bolesti tela i duše. Davno nestala plemena ostavila su u amanet ljudima posebno poštovanje prema kamenu, kao najstarijem obliku života na planeti Zemlji u stanju dubokog sna. Nakon što bi ga zagrejali, postavljali su ga na bolna i ukočena mesta na telu, izvodeći pri tom ritualne plesove i ispevajući posebne molitve sa željom da svom snagom i toplinom pomognu bolesniku. Kada bi se telo zagrejalo, koža prokrvila i oznojila, kružnim pokretima bi masirali bolne i napete regione.
Masaža toplim vulkanskim kamenjem, hot-stones, i u današnje vreme neizostavan je sistem regeneracije, rehabilitacije i prevencije zdravlja. Potvrđeno je da vulkansko kamenje u sebi nosi izuzetan elektromagnetski potencijal zemlje i da u svojoj biti prvenstveno predstavlja energetski tretman.
Pedeset šest, po obliku i veličini različitih kamenja, zagrevaju se u posebnim hromiranim posudama u vodi do temperature 42-43 stepena Celzijusa. Kada akumuliraju toplotu (a specifični su po tome što je postepeno i dugo iradiraju), terapeut okrugle i pljosnate u parovima ređa na sto, nakon čega klijent, uz vežbe dubokog disanja, leđima legne na njih. Na taj način zagreva se i opušta najnapetiji deo tela – paravertebralna muskulatura (mišići opružači trupa). Malene kamenčiće ređa između prstiju na stopalima, kako bi se pripremili za masažu refleksne zone, dok u dlanove klijenata postavlja okruglo, već toplo kamenje. Izuzetan efekat opuštanja i ronjenja duboko u sebe pomaže i ređanje zagrejanog kamenja preko energetskih centara stomaka i grudnog koša.
Apsolutno prirodna ulja (semena grožđa, jojobe, badema, avokada, susama itd. sa dodacima prirodnih etarskih ulja) jedina mogu učestvovati u ovoj božanskoj sesiji.


Kako deluje

Specifičnost same masaže je u tome što terapeut nauljeno kamenje ne stavlja direktno na telo, već prvo zagreje svoje dlanove koje prinosi na kožu i pokretima glađenja priprema je i greje, nakon čega toplim kamenjem masira dublje strukture kože, mišićnih ovojnica, ligamenata i mišićnih grupa. U zavisnosti od zdravstvenog stanja klijenta, bolnih i blokiranih delova njegovog tela, kao i željenog efekta masaže, terapeut kreira devedesetominutni tretman.
Energetski potencijal kamena i njegova toplina neće biti dovoljni da telo vrate u stanje psihofizičke ravnoteže i opuste ga ukoliko terapeut ne da svoj doprinos. mirom i ljubavlju koje nosi u sebi.
Hot-stones sistem omogućava bolju razmenu materija u organizmu i potencira detoksikaciju. Da bi se bubrezi oslobodili štetnih, provociranih sadržaja dobijenih filtracijom krvi, nakon tretmana preporučuje se ispijanje pola litra mlake vode, odličnog medijatora toksina i spasitelja ovih važnih organa. Koža zahvalnost odaje svojom blistavošću i glatkošću zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji i ishrani, kao i pomoći metabolizma kolagena i elastina u njoj.

Cirkulacija tela ubrzava se za šest do osam puta, tako da se svaka ćelija tela smeši i odiše zahvalnošću. Mišići odbacuju neprirodno stanje napetosti i bola prouzrokovano fibrozitima i nakupljanjem mlečne kiseline. Disanje postaje dublje i opuštenije, stres se anulira: počinje veliko spremanje sebe.

Lekoviti rezultat

Masaža sa toplim vulkanskim kamenjem preporučuje se kao spas u slučajevima napetosti, bolnih mišića, reumatskih problema, degenerativnih stanja kičmenog stuba, sportskih povreda, nesanice, depresije, razdražljivosti i PMS-a. Obzirom da je glavni postulat ove drevne veštine – primum non nocere (prevashodno nemoj naškoditi), ovakvog uživanja lišeni su srčani bolesnici, trudnice, osobe sa proširenim venama, visokim krvnim pritiskom, u slučajevima mikro i makro krvarenja, za vreme menstruacije, kao i pacijenti sa infekcijama na koži.
Ophođenje

Zahvalnost prema kamenu terapeut pokazuje načinom kojim se ophodi prema njemu.
- Higijena je na prvom mestu! Posle masaže svaki kamen se pere posebnim dezinfekcionim sapunom i uranja u vodeni rastvor morske soli kako bi se remineralizovao.
- Preporučuje se i povratak kamenja matici. Maser bi trebalo da ga iznese u prirodu i poređa po zemlji kako bi se reenergizovao.
- Za vreme punog meseca iznosi kamenje na terasu i ostavlja ga da obnovi svoj potencijal.
- Najbolje energetsko čišćenje ostvaruje se tako što terapeut kamenje složi u ribarsku mrežu, odnese na reku i prepusti tekućoj vodi da ga revitalizuje.
Pedja Filipović, učitelj masaže i kreator velnesa


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003