Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 CRNI MESEC 20. 05. 2011.
Astrolog Valter Gorn Seferijal dao je Crnom Mesecu ime Lilit, po biću koje je kod Asiraca poznato kao Lilitu, a kod Jevreja kao Lilah. Priča o Lilit je samo mit koji se u raznim verzijama, kroz magijsku i alhemijsku tradiciju, povlači do našeg vremena. Po jednoj od tih verzija Lilit (na jevrejskom jeziku-noć) bila je Adamova žena pre Eve, ali nije stvorena ni od Adamovog rebra, ni od čiste zemlje, već od prljavštine i mulja. Iz veze Adama i Lilit rođeni su mnogi zli duhovi među kojima i Asmodej.
Život Adama i Lilit bio je veoma buran, tako da ga je ona posle jedne žestoke svađe napustila, uzletevši u visine. Kasnije su je tri anđela pronašla u oblasti oko Crvenog mora, punoj razvratnih duhova. Lilit je tamo svakog dana rađala stotine bića zvanih Lilim. Anđeli su pokušali da je nagovore da se popravi što je ona besno odbila. Kada je Adam dobio prvu ženu Evu, Lilit je iz ljubomore besno kidisala na njihovu decu, koju je lovila u zamke. Talismani sa likom tri anđela, koje ljudi nose, treba da ih sačuvaju od zla ubistvene Lilit.
Reputacija koju ima u mitologiji, Lilit je dobila i u astrologoji gde su joj dodeljeni još zlokobniji i destruktivniji uticaji nego što ga u negativnom značenju imaju Neptum i 12.kuća. pripisana joj je odgovornost za izdaje, iskušenja, zavođenja, pbmane, zaluđivanja, prinudu, abortusu, trovanja i abnormalnan fizički i psihički ili duševni razvoj. Događanja prestavljena kućom u kojoj se nađe Lilit lišava ih dobre zaštite.Moguće je da Lilit zaista donosi lišavanja, osujećenost i izvestan haos, uglavnom kada je njeno delovanje usmereno na oblast senzualnosti, svestan ili nesvestan nagon koji mora da se ispolji. Njegovo potiskivanje uzrokuje frustraciju, emotivnu nestabilnost i agresivnost.

LILIT U ZNACIMA

OVNU daje preteranu impulsivnost i napadnost. Osoba teško kontroliše svoju senzualnost i vatrenu strast, što je tera da ide iz avanture u avanturu.

BIKU uspavljuje želje i uzbuđenja. Potrebno je mnogo napora da se pritajena senzualnost probudi.

BLIZANCIMA daje hirovitu, nestalnu strast. Osoba imaa premalo stvarne želje, sve više shvata kao igru, najčešće je neodlučna.

RAKU stvara duboku čulnost koja je rezultat ljubavi. Osoba želi da upije partnera i stopi se s njim. Teškoću u odnose može da unese preterana sentimentalnost i patetika.


LAVU ne dozvoljava osećanjima da se razviju. Ono što osoba ispoljava nisu stvarne želje, već izveštačenost, jer ponos guši svaku strast.

DEVICI čini da osoba više promišlja i analizira, pdmerava koliku dozu senzualnosti može ispoljiti ili primiti. Zato je uvek nezadovoljna i razdražljiva.

VAGI stvara potrebu da se i čulnosti da ravnoteža i izbegne preterivanje i neukus. Žene ne ispoljavaju svoju senzualnost prve, dozvoljavaju da budu nagovorene.

ŠKORPIJI pojačava privlačnost. Osoba ume da manipuliše svojom senzualnošću jer je vešta i prepredena u tome, a pokazuje i egoizam i posesivnost.
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003