Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Igra pokvarenih telefona! 07. 01. 2003.


Uz naš prevod o vašim seksualnim željama vaš će partner shvatiti šta priželjkujete u postelji, pa ćete se – bez nesporazuma i nelagode – početi izvrsno zabavljati...

Sedeli smo i pričali. Odjednom je zastala i začuo sam jedan od onih početaka koji ne slute na dobro: “Moramo da razgovaramo.” Lola me netremice posmatrala preko stola i osećao sam se kao na ispitu. Ali, usledilo je olakšanje: shvatio sam da ne želi (ponovo) da razgovara o tome kako moram da prestanem da pušim ili kako mi, zapravo, premalo razgovaramo. Odmah je prešla na stvar. Posredi je bio seks. Oralni seks. Tačnije, nedostatak oralnog seksa.

“Zašto gotovo uvek vodima ljubav na najuobičajeniji način, a ako i dođe do oralnog seksa, uvek si ti onaj koji ga odbije?”, pitala me kroz stisnute zube jer nije lako postaviti to pitanje. Bilo je očigledno da je to zaista muči, inače ne bi o tome uopšte govorila.

Bio sam u teškoj poziciji. “Pa”, odgovorio sam spuštajući pogled i praveći se da mi nije neprijatno, “nikad nisi tražila, pa sam manje-više mislio da to ne voliš”. Ovlaš sam je pogledao i dodao da je noćas čeka iznenađenje, sada kad mi je konačno rekla što želi.

Sutradan sam prijatelju prepričao svoj i Lolin razgovor. Dejan je bio iskusan i voleo je da se pravi važan. “Jasno je od prve šta se među vama događa. Ti nisi znao što ona želi jer ona nije znala kako to da ti objasni. Za ono što ona od tebe želi, kunilingus, nema lepog narodnog izraza. Osim toga, tebi je mnogo lakše da svoj penis namestiš tako da ona na njega obrati pažnju, nego njoj za ono što već duže vremena priželjkuje.” Iskusni Dejan zabljesnuo me još jednom neočekivanom opaskom. “I muškarcima i ženama potreban je seksualni posrednik koji će na stvaran jezik prevesti ono što suprotni polovi žele jedni od drugih.”

Pa naravno, prevođenje u seksualnim situacijama. Ne pokvareni telefon ili neizrečene želje nego jednostavno i jasno sporazumevanje.

Sproveo sam anketu među prijateljima i pronašao stvari koje žene izgovaraju, ili ne izgovaraju, u krevetu i otkrio kako ih muškarci tumače.

Uz to sam priredio rečnik koji će vam pomoći da određene stvari izgovorite tako da vas muškarci razumeju. Zapravo, nisu posredi samo reči nego i dela, mali gestovi koje će zasigurno preneti poruku i sprečiti neprijatne razgovore pri kojima vi ili vaš partner gledate u pod.

Kažete: Ništa

On čuje: Upravo to što ste rekli, i zato za vas nema oralnog seksa ili bilo čega drugoga što priželjkujete ili osećate da bi vam bilo prijatno.

Seksualni prevod: Ni u jednom istraživanju seksualnih običaja u devedesetima nismo našli ni traga ženama koje se bezobrazno nameću muškarcu gurajući mu glavu među svoje noge. To zasigurno nije način na koji ćete mu pokazati da želite oralni seks. Stoga sledite primer koji mi je ispričao iskusni Dejan.

“Moja se devojka koristi takozvanom metodom ‘mmmm’. To izgleda ovako: ljubim je po licu, vratu, rukama i ona mrmlja ‘mmmm’. Potom joj poljubim grudi i njeno je mrmljanje sve uzbuđenije, ali ako skrenem s nizvodnog kursa, jecaji postaju prigušeniji. Svaki bi idiot shvatio šta mu žena poručuje.”

Kažete: Dodirni mi grudi

On čuje: Zgrabi mi bradavice što možeš čvršće i ne ispuštaj ih!

Seksualni prevod: Muškarci vole biti u središtu pažnje, a bradavice su u središtu grudi. Oni često ne shvataju da su cele grudi osetljive na dodir.

Moja devojka i ja jednom smo na satelitu gledali predstavu njujorške komičarke bez dlake na jeziku, Sandre Bernhard. Ona se žalila na jednog muškarca s kojim je spavala, i ispričala je kako mu je gotovo rekla: “To što natežeš, to su moje grudi, nakratko ih nežno dodirni, poš... me i idi kući.” Moja se devojka na tu primedbu o grudima tako nasmejala da sam odmah shvatio kako bi bilo bolje da počnem drukčije da postupam s njenim. Dosta sam naučio i posmatrajući kako ona sama dodiruje svoje grudi. Shvatio sam da moram da budem nežniji i da prestanem da se bavim isključivo bradavicama.

Kažete: Ovo je izvrsno, samo tako nastavi

On čuje: Nastavi to (i samo to) da radiš sve dok ti jezik / ruka / um ili nešto četvrto ne utrne.

Seksualni prevod: Žene često ne shvataju do koje su mere muškarci doslovni; vi im kažete da nešto učine, a oni čine samo i upravo to – ništa više, bez ikakvih varijacija. Zato se muškarci i žene stalno svađaju zbog kućnih obaveza. Ako im kažete da odnesu smeće, oni to učine, ali im uopšte ne pada na pamet da u kantu stave novu najlonsku vreću. Taj “korak dalje” muškarci će retko napraviti sami.

Isto se događa i u spavaćoj sobi: mi smo tako željni uspeha u krevetu, toliko silno žudimo za vašim orgazmom kao potvrdom naše muškosti i seksualne moći da smo poput automata spremni da ponavljamo sve za šta mislimo da ima uspeha. I uopšte nam ne pada na pamet da bismo se mogli usuditi ponešto i isprobati.

Prijatelj mi je pričao kako je u bivšoj vezi često bio frustriran. Njegova devojka je sama doživljavala orgazme, ali joj s njim, ma što on pokušavao, to nikad nije uspelo. Stavila bi mu ruku na klitoris i on bi radio tačno ono što mu je ona pokazala. To bi neko kratko vreme funkcionisalo, ali bi ona zatim postajala nemirna i zatražila da prestane. Monotonost njegovih pokreta počela bi da je iritira. Ali, njegova sadašnja devojka odmah je rešila problem. Masturbirala je s njegovom rukom pokrećući je sama, a od njega je tražila da se prepusti i ništa ne preduzima. Ali, ubrzo je shvatio kakvi je dodiri uzbuđuju, i još su zajedno, u sretnoj vezi.Neke su veze između muškaraca i žene nabijene tako žestokim, pozitivnim, vibracijama da sve stvari bez pomoći dolaze na svoje mesto. U takvoj vezi muškarac u krevetu može da zadovolji ženu bez ikakve potrebe za komuniciranjem. Ali,, postoje situacije u kojima su potrebne nedelje, pa čak i meseci, pre nego mi shvatimo što ta žena uistinu želi. Muškarca treba poticati u njegovim istraživanjima sve dok ne naiđe na rešenje “koje pali”.

Na početku sadašnje veze kod svoje devojke jednostavno nisam uspevao da pronađem tačke užitka, bez obzira na to koliko me ona marljivo upućivala. Ipak, ostao sam motivisan jer je ona početne neuspehe doživljavala kao uzbudljiva istraživanja koja još nisu stigla do cilja i govorila mi je kako uživa da bude sa mnom. Naš seksualni život sad je savršen.

Kažete: Jače

On čuje: Brže

Seksualni prevod: “Svaki put bih se prepao kad bih začuo ženu kako mi govori: Jače! Jače!”, ispričao mi je Petar (31), jedan od anketiranih u mom malom seksualnom istraživanju. Za njega je to značilo da ona želi brže, a pritom se osećao više kao maratonac nego kao sprinter, i prebrzi tempo nije mu bio prijatan.

Jednog je dana na poslu čuo kako dvojica kolega razgovaraju o tzv. tehnici koitalnog usklađivanja i naćulio je uši. Doznao je da muškarac mora penis pritisnuti što jače, da bi žena taj pritisak osetila na klitorisu. Odmah je to isprobao sa svojom partnerkom i bio zapanjen razultatom. Shvatio je da jače uistinu znači jače, a ne brže, i to je sasvim promenilo njihov seksualni život.

Kako biste svog muškarca naveli da usvoji tu tehniku, zauzmite tzv. misionarski položaj: vi budite ispod njega. Dok vi polako pomičete telo prema dolje, neka on to čini prema gore – dovoljno je samo nekoliko centimetara, sve dok ne osetite da je donji deo njegova penisa tačno na vašem klitorisu. Snagu pritiska možete kontrolisati sami – privijajući se uz njega, a tako će i on osetiti da nije jedini koji nešto preduzima za vaše zajedničko zadovoljstvo.

Jamčim vam da je Petrovo iskustvo istinito jer sam tu tehniku odmah i sam isprobao. Mojoj je devojci pomogla da postigne upravo onaj intezitet doživljaja koji želi, a meni je omogućila da ustrajem tačno onoliko koliko je potrebno.

I na kraju posledni, ali vrlo važan seksualni prevod.

Ona kaže: “Misliš li da bismo tavanicu trebalo da obojimo u ljubičasto?”

On čuje: “Vreme je da svršiš, dragi moj.”

Seksualni znakovi: pomozite njemu, ali i sebi
Šta kažu one…

Osećala sam da se partner i ja u krevetu uopšte ne slažemo, ali to nisam mogla da mu kažem bojeći se da ga na povredim. Jedne ga noći naglo preplavila strast i krenuo je prema meni. Sve se odigralo tako brzo i strastveno da sam se prvi put osetila dovoljno slobodnom da vičem što god poželim. Taj iznenadni, brzi seks bio je najbolji što smo ga ikad doživjeli. Ivana (27)

Ja sam nejednosmerno jednosmerna. Na primer, usred ljubavnog susreta šapnem mu na uvo: “Šta želiš da mi radiš?” Kad mi odgovori, raegujem okolišno: “Mmmm... to zvuči sjajno. A onda, kad to učinimo, mogli bismo...” Shvatila sam da ga doista uzbuđuje kad mi govori šta želi u seksu, ali i da ga još više uzbuđuje kad mu otkrivam svoje maštarije – a sam čin ne treba ni spominjati. Snežana (23)

Moj dečko i ja uvek smo vodili ljubav u misionarskom položaju, i poželela sam da isprobam nešto novo. Za rođendan sam mu kupila prekrasno ilustrirovano izdanje Kama Sutre. Ležali smo u krevetu i listali stranice, a ja sam birala položaje. Dotad nije imao pojma da ja nisam najobičnija cura iz susedstva. Lana (24)Copyright BONI Drenik d.o.o 2003