Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 NEVINOST I 50 CENTS 17. 03. 2011.

Becki arhitekta Denis Kosutic projektovao je u glavnom gradu Austrije, Becu enterijer restorana ODC Orlando di Castello

“Moja inspiracija za ovaj mali ali vazan projekat bili su engleska kraljica Elizabeta II, reper 50 Cents I jedna devojka iz Tirola!” kaze arhitekta Denis Kosutic.

Nazvan ODC ili “Orlando di Castello”, projekat nosi rukom radjene tapete na kojima se nalaze inicijali restorana, senovite lampe s floralnim dezenom I tapaciranih klupa postavljenih duz zidova. Enterijer je uglavnom beo s metalnim reflektujucim elementima.

“Koncept ideje je “tvrda nevinost”, kaze arhitekta Kosutic.”Uzbudljiv osecaj prostora vidi se u proucavanju novih proporcija: sedista su “vezana” za ploce zidova, podne lampe postaju lusteri, delovi materijala podeljeni su na male blokove, klupe napravljene od sitnih segmenta koji lice na bubreg…Rezultat ovih cudnih ideja, cesto ironicnih, je nadrealna atmosfera puna iznenadjenja.

“Bela kao dominantna boja, sveza u svojoj nevinosti uvek ima razlicit efekat na povrsine razlicitih materijala I povrsina. Kako je u dodiru s metalnim, srebrnim I staklenim elementima, bela boja stalno gubi od svoje nevinosti, ali time dobija na tvrdjem efektu. S druge strane, bela pozadina zagnjurena u toplo osvetljenje, sjaji zlatnom I mekom toplinom.”
S druge strane, razlicite vrste stolica(kako prema obliku tako I prema udobnosti) u razlicitim prostorima stvaraju namernu podelu prostora I zona. Upotrebom osvetljenja kao I pazljivo planiranim I izabranim dodatnim bojama odredjuju se atmosfera restorana I njegovi posebni delovi.
ODC brend se pokazuje kao dominantan ili rezervisan, karakteristican sa svojim rukom radjenim predmetima I povrsinama. Visok kvalitet zanatstva je u pravoj ravnotezi s kvalitetom brenda “Orlando di Castello”.

Jelena Kalicanin
Foto: Lea Tic


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003