Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 SEKSI I COOL HOTEL 02. 06. 2010.
Svetski poznat dizajner, Holanđanin Marsel Vanders, dizajnirao je svaki kvadratni metar hotela „Kameha Grand“. Igrajući se neobarokom stvorio je, kako kaže, „seksi i cool“ mesto u nemačkom gradu Bonu.Na obali reke Rajne, nedaleko od centra Bona, pre pet meseci podignut je ekološki hotel „Kameha Grand“ koji je odmah postao pulsirajuće srce grada. Neobično zaobljena konstrukcija spušta se prema reci, otvarajući svoje terase ka okolnim planinama. Arhitekta Karl-Hajnc Šomer kaže: „To je „mek“ oblik zgrade koja sa svojim ogromnim holom, visokim 18 metara, može da primi 2 500 ljudi! Zbog toga je postao nezaobilazno mesto za prezentacije, konferencije, modne revije i koncerte.“

Sve sobe, a ima ih 250, veličine 34 m2, raznovrsnost 60 apartmana delo je dizajnera Marsela Vandersa. Tako u hotelu postoji apartman „Radoholik“ za goste koji vole i noću da rade. U njima kompjuter, faks, printer i prostor za sastanke; „Apartman za dame“ je specijalno dizajniran za biznis dame koje često putuju: sto za šminku, boje su lake, indirektno svetlo, razni časopisi, specijana kozmetika; „Gama“ apartmani imaju WII-Station, mini golf stazu i peanball mašinu za zabavu dece.
Apartmani na petom spratu luksuzno su dizajnirani a važnim gostima na raspolaganju su poslovni prostor i privatni balkon. Postoje i tri Kraljevska apartmana, svaki po 100 m2, dok se Predsednički apartman prostire na 300m2.

Iznenađenje i lepota
Marsel Vanders je razbio klasični hotelski prostor kako bi kreirao sopstveno vrhunsko delo. „Tipični poslovni hoteli su toliko dosadni,“ kaže Vanders kome stidljivost nije poznata. „Oni bi trebalo da budu inspirativni; morali bi da ponude visok standard i odgovarajući lifestyle, da stimulišu gosta. Zato je bio potreban moj dizajn da poveže ove kvalitete. Želeo sam da gost od hotela s 5 zvezdica dobije hotel pun iznenađenja i lepote!“

Zahvaljujući njegovoj viziji hotel je prepun iznenađenja, lepote i energije-slika i prilika Vandersovog dizajna. Da bi razbio isuviše veliki prostor, a da ne izgubi prozračnost, iznašao je visoko individualno rešenje: projektovao je male intimne prostore koje u svakom trenutku mogu da se povežu u jedan veliki prostor, s prozračnim materijalima blede boje koji se spuštaju s tavanice stvarajući intimna „ostrva,“ koja mirno žive svoj život usred hotelskog žamora.

Svoju kreaciju zaokružio je upotrebivši zanimljivo osvetljenje, Naravno, Vandes je veran svojim „preterivanjima“: u velikoj Sali postavio je gigantske lustere i sofe, svoje trbušaste stubove, ogroman sto za jedanaest osoba i stolice specifičnog oblika. Njihovi oblici su uglavnom zaobljeni, zvonasti, fotelje prekrivene veštačkim krznom. Putujući Srednjim istokom Vanders je usvojio arabeske koje je zatim izrazio kao floralne dezene, na zidovima, stubovima...

Na vrhu hotela nalazi se bazen tako da gost koji se kupa u njemu ima utisak da se direktno spušta u Rajnu. Tu su i spa i fitnes centar koji se prostiru n a785 kvadratnih metara.

Vrhunska ekologija
U hotelu radi nekoliko restorana: restoran-braserija „Next Level“ s velikom terasom i umirujućem ili probuđujućim pogledom na Rajnu i dvorište za decu; „Yu Sushi Club“, „Puregold Bar“, „Stage Bar & Lounge“ u kome gosti mogu da biraju egzotične kafe. U foajeu „Baron Phillip de Rothshield“ gosti opušteno ćaskaju a u „Zino Platinum Cigare Lounge“ mogu da zadime najbolju kubansku cigaru.

Ceo hotel je projektovan kao jedan od najvećih geotermalnih prostora u Evropi.
Zahvaljujući ovom novom geotermalnom konceptu hotel može 70% samostalno da greje i hladi prostor. Tehnika geotermalne struje smeštena je u podrumu hotela. Tu se čuva vodena energija koja održava nisku potrošnju energije, tokom zime-toplu, tokom leta-hladnu. Na taj način sve sobe mogu da održavaju umerenu temperaturu tokom sastanaka ili održavanja raznih događaja a i tokom spavanja.
Jedno je sigurno, Marsel Vanders voli crvenu boju!
Jelena Kaličanin


www.kamehagrand.com


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003