Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Kao dodir leptirovih krila 26. 06. 2003.
POLJUBAC PRI PLESUVeoma prijatan način ljubljenja nalazimo kod “poljupca pri plesu”. I ovde je bliskost tela učesnika ta koja pojačava užitak. Šta bi još par ljubavnika mogao da traži, sem zamračenog podijuma za ples, nežnih, ritmičnih taktova valcera koje svira Vejn King, isprepletanih ruku, žudnih mladih tela koja se ljube po mnoštvu uzbuđujućih mesta, dok im se obrazi dodiruju u vatrenim, kao somot mekim potezima ? Naravno, u ovakvim situacijama etikecija neće dozvoliti paru da uživa u izuzetno prikladnom “poljupcu usnama”. Ovo se ipak može lako postići u privatnosti nečijeg stana, uz muziku sa radija. U stvari, “električni poljubac” se može idealno izvesti pod ovim okolnostima. Međutim, dok plešete na javnom mestu, jedini dozvoljeni poljupci biće oni skriveni, ukradeni uprkos budnom oku pratilje. Pod izgovorom da svojoj partnerki šapućete nežnosti, dozvolite svojim usnama da joj dodirnu uvo, obraz i bradu. Možda se na ovaj način može ukrasti i nekoliko skrivenih poljubaca u oko. Ove ukradene nežnosti bi trebalo da srećnom paru budu dovoljne do dolaska kući. Tada par, stimulisan prethodnim užitkom pri ovim poljupcima bez usana, može do mile volje da se upusti u sve varijacije koje su navedene, sve dok ne zadovolji svoja srca i usne. Pri tome će se, možda setiti stihova iz “Balade o venčanju” Ser Džona Saklinga, koji glase:

O, oni se iznenada jave i ustaju i plešu;
pa opet sednu, uzdišu i gledaju se;
pa opet plešu, i ljube se.POLJUBAC IZNENAĐENJA

Najočaravajućiji način ljubljenja naziva se “poljupcem iznenađenja”. Ovo se izvodi kada jedan od partnera zaspi, recimo na sofi. Kada ga onaj drugi, pri ulasku u sobu, vidi kako spava trebalo bi da mu se prikrade na prstima. Onda bi, polako saginjući glavu, trebalo da spusti mek, paperjast poljubac, pravo na usne. Prvi poljubac bi trebalo da bude veoma lagan. Zatim intenzitet poljubaca treba povećavati sve dok se onaj koji spava ne probudi, a naravno i dalje od toga. Učinak ovakvog buđenja je skoro rajski za osobu koja spava. To je zato što, u sred sna, i to verovatno prijatnog, jer se odnosi na drugu polovinu para, ona na usnama nejasno oseća poljubac, nežan kao dodir leptirovih krila.Naravno, ona u svom dubokom snu zamišlja da je i to deo sna, što izaziva zaista prijatan osećaj. Onda ona postepeno, mada još spava, oseća da se poljupci nastavljaju. I prijatnost se nastavlja. Zatim ona, kako počinje da se budi, shvata da su poljupci i suviše stvarni za san, ali je sigurna da ipak sanja. I tako, njena sreća biva pomućena i obuzima je tuga zato što zna da voljenu osobu samo sanja, umesto da bude sa njom. Zamislite onda izuzetno zadovoljstvo kada, dok je obuzimaju takve nevesele misli, na usnama oseti stvarnost silnog, žudnog poljupca.Njeno srce divlje zatreperi. Njen puls poludi. Ona se pita da možda ne spava. Onda otvara oči. I onda nad sobom ugleda drago lice voljene osobe. I oseća čulni poljubac njenih usana na svojim. Zaista, ni jedno buđenje ne može pružiti više zadovoljstva!

LJUBLJENJE ISPOD BOŽIĆNOG UKRASA

Možda bi, kao zaključak, bilo prikladno pomenuti nekoliko intrigirajućih običaja u vezi sa ljubljenjem. Postoji, na primer, ritual ljubljenja za Božić, ispod božićne imele. Poreklo ovog običaja je neizvesno. Dovoljno je reći da mora da ga je izmislila neka žena, jer je pravilo da svako ima pravo da bezuslovno poljubi ženu koja stoji ispod grančice imele, ne tražeći od nje dozvolu niti oproštaj. Ovo je jedno od doba kada društvene konvencije dozvoljavaju uživanje onima koji se vole, jer tada možete nekažnjeno zgrabiti devojku i ljubiti je do mile volje, a da zbog toga ne budete društveno ostrakizovani.IGRE LJUBLJENJA

Prevalentnost igara ljubljenja u ovoj civilizaciji izaziva čuđenje. Za žovijalnu razonodu zaljubljenih smišljene su “Pošta”, “Poljubi jastuk” i bezbrojne druge vrste igara ljubljenja. U ovim igrama, jer to su ipak igre, savršeno je dozvoljeno da dvoje ljudi razmenjuju nežnosti.

U stvari, u igri “Pošta” se podstiče ljubljenje iza zatvorenih vrata - kada je srećan par sam u sobi. Igra je toliko široko rasprostranjena da bi komentar o načinu na koji se ona igra ovde bio nepotreban. Međutim, ono što bi činilo odličan začin za ovu knjigu bila bi pretpostavka o razlogu preovladavanja ovakvih igara, čak i za vreme strašnih viktorijanskih vremena, kada je etikecija bila tako stroga da je nastalo pravilo po kome je zabranjivano stavljanje knjige ženskog autora pored knjige koju je napisao muškarac! Ove igre ljubljenja su postojale i nastaviće da postoje zato što muškarac i žena moraju da se ljube. U stvari, čovek je jedina životinja koja poljubac koristi za izražavanje ljubavi i naklonosti. Psi, mačke i medvedi ližu svoje potomstvo. Konji i krave trljaju njuške i vratove. Ptice se priljubljuju jedna uz drugu.Međutim, samo se čovek ljubi.

Samo čovek ima razlog, logiku, srećnu sposobnost da bude sposoban da shvati čar, lepotu, izuzetno zadovoljstvo, radost, strastveno ispunjenje koje pruža poljubac! Priroda na svoj način ljubi, ali ne poseduje mozak da bi mogla da iskoristi poljubac. To može samo čovek.

Možda bi bilo prikladno zaključiti ovaj kratak pregled umetnosti ljubljenja izvodom iz Šelijeve besmrtne pesme u kojoj se javljaju sledeće reči:

Vidi kako planine ljube visoko nebo,
a talasi se lome jedan o drugog.
Neće biti oprošteno ni jednom sestrinskom cvetu
ako prezre brata svog.
A sunčeva svetlost čvrsto grli zemlju,
a zrake mesečine ljube more;
Čega su ti poljupci vredni
ako ti mene ne ljubiš.

KrajCopyright BONI Drenik d.o.o 2003