Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Sex, ljubav i brojevi 26. 06. 2003.
Gde, ko, kako, koliko? Zanimljivi, zabavni i poučni brojevi o seksu, seksualnosti, vezama i zdravlju iz čitavoga sveta.

Učestalost
Prema American Journal of Public Health, prosečna zapadnjačka žena vodi ljubav 87 puta godišnje (ili, 1,7 puta nedeljno)
Vrlo zaposlen svet
Prema World Health Organization, dnevno se u svetu dogodi više od 114 miliona seksualnih snošajeva.Ljubavni izlivi

U proseku muškarci pri jednoj ejakulaciji ispuste između 2,5 i 6 mililitara semena koje sadrži između 150 i 600 milijuna spermija.
Izgledi i kocka
Verovatnost da će žena zaneti tokom jednog vođenja ljubavi pri kome se ne koristi zaštita usred ciklusa iznosi 20-30 posto. Ipak, verovatnost značajno pada u drugim razdrobljima. Tako na početku i kraju ciklusa rizik od začeća iznosi samo 2-4 posto.
Nikada nije prekasno
Usprkos brojnim stereotipima, stariji ljudi poseduju seksualni život. Prema istraživanju koje je u junu 1999. provela Association of Reproductive Health Professionals nad 1000 osoba iznad 50 godina dobijeni su ovi podaci:
- 72 posto zadovoljno je svojim seksualnim životom
- 61 posto zadovoljniji su svojim seksualnim životom nego u mladenačkoj dobi
- od onih seksualno aktivnih, preko 70 posto vodi ljubav najmanje jedanput nedeljno
- 63 posto muškaraca i 58 žena vjeruje da suprotni pol postaje starenjem privlačnijiIzgaranje
Prema izveštaju Kinsey Institute iz 1991., strastveni poljubac istroši nas za 6,4 kalorija po jednom minutu (za džogiranje po šumskom putu istroši nas za 11,2 kalorije po jednom minutu). Za jednostavan poljubac, dodirivanje usnama, aktivira se samo dva mišića lica. Međutim, ozbiljan francuski poljubac aktivira sva 34 mišića naših lica.S one strane institucija
Studija Institute for Social Research na University of Michigan pokazala je sve veću popularnost divljih brakova u SAD, a možemo pretpostaviti i u ostatku zapadnog kulturnog kruga.
- 56 posto divljih brakova prethodilo je svim brakovima između 1990. i 1994. (U razdoblju 1965.-1974. taj je postotak iznosio 10)
- Od 1987. do 1995. broj žena u kasnijim 30-im u divljem braku porastao je s 30 na 48 posto.
- 55 posto svih parova koji zajedno žive završi u braku, ali se 40 posto tih kasnije razvede.

Muška spremnost
Kada bi postojala potpuno sigurna i delatna muška kontraceptivna pilula većina bi je muškaraca uzela i većina njihovih partnerki verovalo bi im na reč da nadziru plodnost, pokazalo je istraživanje časopisa Human Reproduction.Genetika povremene seksualnosti


Naučnici koji su proučavali zbog čega neki muškarci spremno prihvataju svaku priliku za dobar seks, a neki ne, zaključili su da se odgovor nalazi u nasleđivanju, dakle, genima. Proučivši pojavu kod 5 000 australijskih parova identičnih blizanaca koji dele identičan DNK i neidentičnih čiji se geni razlikuju, zaključili su da se sklonost olakom prihvaćanju seksualnih ponuda nasleđuje kod muškaraca kao i kod žena.
Zadovoljstvo u čitavome svijetu

Prema istraživanju seksualne sreće izvršenom u celom svetu, 46 posto Venezuelanaca vrlo je srećno svojm seksualnim životima pa tako čine seksualno najsrećniju naciju. Sledi ih Brazil sa 32 posto srećnih, SAD sa 27 posto, Indija i Meksiko sa 26 posto i Australija i Francuska sa 25 posto. Međutim, tragate li za dobrim seksom, izbegavajte Nemačku, Italiju i Maleziju sa 14 posto srećnih seksualnim životom, Kinu sa 9 posto, Rusiju sa 6 posto i Hong Kong u kome je samo 5 posto zadovoljno seksualnom dimenzijom svoga života.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003