Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 BABUCINE PRIČE 14. 10. 2009.
Humanitarno Društvo Pobratim koje pomaže decu bez roditelja omogućilo je svojim štićenicima da prisustvuju promociji knjige “Babucine priče”, Milanke Berberović, profesorke scenskog kostima na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
“Naše društvo je nastalo u najtežim trenucima devedesetih godina prošlog veka, sa željom da pomogne svima kojima je pomoć neophodna, bilo materijalna, u lekovima itd, humanitarno društvo Pobratim. Jedan od osnivača bio je pokojni advokat Vojislav Berberović. Danas je njegova supruga, koja nastavlja da pomaže društvu, Milanka Berberović s nama”, rekao je ispred Pobratima novinar Dragan Tanasić. Predstavljamo njenu knjigu za decu “Babucine priče”.” U prvim redovima velike sale pozorišta Madlenijanum u Zemunu sedela su deca čvrsto držeći ovu knjigu koju su dobili na poklon, prateći zanimljiv program. Zajedno s dečjim horom “Rastko”, kojim je dirigovala Jasmina Buali-Stanojković, koji je otpevao pesme “Nek ljubav svuda sja” I “Peva srce tvoje”, s profesorom Arsitsotelom Martinovićem na gitari, zdušno su pevali pesme “Kad si srećan” I “Išli smo u Afriku” i u ritmu trupkali nogama.

Autorka Milanka Berberović popela se na binu u društvu svoja tri unučeta, Jovane, Nevene i malog Petara koji su bili njena inspiracija za knjigu. “Kada je bila mala, moja najstarija unuka Jovana, zvala me je Babuca. Spajanjem -“Ba” I mog nadimka- “Buca” dobila sam ime kome sam nazvala knjigu! Moj najmlađi unuk Petar je već počeo da crta bakinu drugu knjigu!”, našalila se Milanka Berberović, prijatno iznenađena zahvalnicom koju je, ispred doma za decu bez roditeljskog staranja uzrasta od 3 do 7 godina “Dragutin Filipović-Jusa”, uručio mali Danijel Živanović.
Odlomke iz knjige čitali u jasna I otresita glumica Dejana Miladinović I pomalo sneni glumac Vuk Saletović. Sami nazivi priča izuzetno su zanimljivi: “Ribi kaplje iz očiju more”, “Hrabri tigrasti mačak”, “Brzi potok I škripavi most”, “Najlepše krpene lutke”, “Priča o običnom dečaku” itd. Na kraju je glumica Katarina Gojković otpevala pesmu “Iznad duge”.Za ovu knjiga, koju su ilustrovali Nikola, Jovana, Uroš, Filip I Nevena, autorka Milanka Berberović, dizajner Mirjana Živković i štampar Stojkov nisu dobili nikakvu naknadu za svoj rad, a pozorište Madlenijanum besplatno je ustupilo dvoranu za promociju. Novac od prodatih knjiga otišao je za pomoć deci bez roditeljskog staranja.

Dejan Maksimovic


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003