Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se



  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje








 Online zvezda 11. 06. 2009.
Na Beogradsku nedelju dizajna, maja 2009.godine, stigao je engleski novinar Markus Fers, glavni urednik online magazina o arhitekturi DEZEEN. Njegov sajt www.dezeen.com na kome radi samo tri godine, postao je nezaobilazno mesto na kome se može pročitati o najnovijim arhitektonskim i dizajnerskim projektima u svetu.

„Najveći izazov i za mene čudna stvar u prve tri godine postojanja sajta, bila je kompjuterska tehnologija. O tome ništa nisam znao tako da sam morao da naučim ponešto kako bi sajt i njegov profil pravilno funkcioniali. Nije bilo lako!“, rekao je Fers.

Njegov sajt funkcioniše tako što arhitekti i dizajneri sa svih strana sveta šalju slike i informacije o svojim najnovijim radovima. „Moja žena, koja je moj partner u poslu, i ja biramo koje ćemo projekte objaviti a koje ne.“ Na pitanje koji su parametri prema kojima se upravljaju prilikom izbora, Markus Fers kaže da je izbor potpuno subjektivan!

„Imamo veliku konkurenciju i mnogo imitatora, ali je naš posao postao brend“ -200 000 posetioca mesečno. Mnogo je rada i potrebna nam je velika energija jer se ovaj posao nikada ne završava.“ Naime, Dezeen svakog dana objavljuje po nekoliko novih tekstova, tako da „radimo i za Božić i godišnji odmor, a na je samo troje zaposlenih, moja žena, jedan službenik i ja“.
Markus Fers je takođe osnivač Icon-a, internacionalnog magazina o arhitekturi i dizajnu koji je pokrenuo 2003. i uređivao do novembra 2006.godine. Pod njegovim vođstvom magazin je vrzo postao jedan od najuticajnijih i najcenjenijih svestskih publikacija i dobitnika prestižnih nagrada.

U Beogradu je ovaj četrdesetjednogodišnji engleski novinar, zajedno s porodicom, proveo 3 dana i za to vreme uspeo da obiđe zoološki vrt, na veliku radost njegovo dvoje dece.

Dejan Maksimović


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003