Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
 SAMO OPUŠTENO!
 HRISTOS VOSKRES...
 BABUCINE PRIČE
 Online zvezda
 Nema dima
 FEST 2009
 KÜSTENDORF FILM...
 SLAVA NA DVORU
 Obama među Srbi...
 DECA IZ SRBIJE ...
 ŽAN POL GOLTIJE...
 KLARK KAO NOSTR...
 „Promovišemo na...
 ŠKART
 CASADEI
 ROMANTIKA NA SR...
 PRESTOLONASLEDN...
 FILMSKI FESTIVA...
 NOVINARI NA DVO...
 PESMA EVROVIZIJ...
 REVIJA LJUBAVI
 PRINCEZA KATARI...
 ВР&...
 U početku beše ...
 „Savremena umet...
 ANDRE MARLO
 Putnik kroz vre...
 Islandski umetn...
 LETNjA IZLOŽBA ...
 BAJKA O TUKARAM...
 Deseta godisnji...
 IZJAVA Nj. K. V...
 HOLANDSKI PLESN...
 PRIKUPLJENO 660...
 IGUANA NA BEOGR...
 Venčanje Džordž...
 FEC DOMINO
 KRALJEVSKO SLAV...
 Kraftverk nastu...
 Brus Vilis puni...
 Svetih Četrdese...
 Sretenje Gospod...
 Bogojavljenje
 Velika novogodi...
 Sveti Nikolaj Č...
 Vavedenje Presv...
 Оп&...
 Doprinos akadem...
 Oženio se Kostn...
 Sveže venčana
 Naj-događaj na ...
 Džepovi puni ka...
 Nobelovka - Sir...
 Pobedila Irska
 Rođendan
 Beograd, 03.10....
 PAL ZILERI PONO...
 Napred momci!
 Istina o Knezu ...
 Fashion week
 Raja i Maja
 Laza Kostić fon...
 Boni u Moskvi
 Atentat na Šira...
 LA TEQUILA MEXI...
 International S...
 Odlazak Pole Je...
 Dilan, čedo str...
 Ostavštine slav...
 Liberation
 Nobelovac za no...
 Spust niz Mont ...
 Osvežavanje ist...
 Hakeri provalil...
 Najzad veselo
 Predsednik i di...
 Bez starca nema...
 Al se danas dob...
 U humanitarnoj ...
 Irci u našoj kr...
 O čemu je ovde ...
 Britanci u Beog...
 Srećni dobitnic...
 Volite se ljudi
 Kraljevska bajk...
 Igraj za život
 [ Svi članci ... ]
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 ULOGA NASLEĐA 29. 04. 2009.
VIII deo
Pitanje nasleđa je, takođe, važna stavka u razmatranju urođenih fizičkih slabosti, i predispozicija za određene bolesti. Ova činjenica može iznenaditi kritičare veštine kojom se ovde bavimo, jer oni upravo i tvrde da je određivanje nečijih slabosti u fizičkoj građi besmislica, baš zato što su te stvari, uglavnom, predeterminisane faktorom nasleđa.
U stvari, skorašnje statističke studije, preduzete od strane ljudi koji u astrologiju ne veruju, pokazale su da i samo nasleđe odgovara zvezdanim šemama.
Jednu takvu studiju uradio je Mišel Goklen (Gauquelin), naučnik i predavač na Sorboni, koji je svoja istraživanja preduzeo sa ciljem da opovrgne astrologiju, a završio pokušajem da je pridobije za »stvarnu nauku«. On je otkrio da postoji izražena tendencija rađanja dece u određenim kosmičkim uslovima, sličnim onim koji su vladali kod rođenja njihovih roditelja. Drugim rečima, planetne pozicije i aspekti, posebno u pogledu ascendenata, povoljne su za nasledne predispozicije očekivane kod dece koju rađaju određeni roditelji.

Golken je svoje zaključke bazirao na statističkim proračunima iz 30.000 natalnih horoskopa. Ipak je, nerado, prihvatio svedočanstvo svojih proučavanja, zbog njegovog , kako je on to nazvao »pseudoastrološkog ukusa«. Ostajući do kraja slepi nevernik, on je svoje rezltate nazvao »neobjašnjivim«
U Serafijalovom Novom astrološkom rečniku, naći ćemo da je teoriju o planetarnoj hereditarnosti lako dokazati izradom kombinovanog horoskopa svakog člana porodice, tako da će planete sa pozicijama u istim znacima biti iznete zajedno.»Tada se može videti da postoji uticaj dominantne grupe, nametnut od strane jednog znaka, više nego od drugih, i taj znak predstavlja tipski oblik kome porodica pripada.«
Kombinovani natalni horoskopi bi trebalo da uključe ascendenta, u svakom posebnom horoskopu, kao da je on uzlazna planeta u istom stepenu.
Za medicinskog astrologa interes se koncentriše posebno na prenatalnu epohu; poziciju Sunca i aspekte u odnosu na njega u natalnoj karti; i IV i X kuću.
Ako je Sunce pri rođenju u zemljanim ili vodenim znacima (Bik, Devica, Jarac; Rak, Škorpion, Ribe), ili ako postoji planetno težište na ovim znacima, faktori nasleđa su obično najjači na majčinoj strani.

Kada je natalno Sunce u vazdušnim ili vatrenim znacima (Blizanci, Vaga, Vodolija; Ovan, Lav, Strelac), ili su ovi istaknuti zbog naseljenosti planetama, nasleđene crte i tendencije su prevashodno sa očeve strane.
Kada se pozicija Sunca i Meseca nahodi u istom elementu pri rođenju, planete valadaoci znakova na vrhovima IV i X kuće, predstavljaju oca i majku, svakog ponaosob.
Prema nekim autorima, predispozicija za nasleđenu bolest je naznačena prisustvom Škorpiona na vrhu IV kuće pri rođenju. Kako bilo, nasleđene slabosti uljučuju aflikcije u odnosu na planete u fiksiranim znacima.
Dobro aspektovani Jupiter, u jednom od zemaljskih znakova pri rođenju, s druge strane, prema verovanju, znači telo sa dobrim poreklom, oslobođeno mrlja nasleđa. Isto važi i onda kada je vladar rođenja postavljen u sopstvenom triplicitetu, i ne nalazi se u aflikciji. U svojim dubljim implikacijama, planetarna hereditarnost sadrži i protivrečno pitanje reinkarnacije, predmet kome većina modernih astrologa poklanja mnogo prostora.
-nastaviće se-Copyright BONI Drenik d.o.o 2003