Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 ASCEDENT V deo 10. 04. 2009.
Iskusni astrolozi su, do sada, već postali sasvim sposobni da procenjuju ascendent osobe, prema njenom fizičkom izgledu, manirima i glasu.
U jednoj ovakavoj situaciji, učestvovao je i autor ove knjige. Za vreme intervjua sa urednicom Rozenckrojcerskog magazina, koje izdaje istoimeno udruženje iz Oušnsajda u Kaliforniji, napomenuo sam da je moj ascendent Devica. Urednica – imače sa značajnim iskustvom u astrologiji – tiho, ali odlučno je rekla da moj ascendent nije Devica, nego Lav. Kasnije, kada sam bio u prilici da saznam tačan datum svoga rođenja, ispostavilo se da je urednica bila u pravu. Prethodna informacija o času mog rođenja bila je netačna.
Pokojni dr. Dejvidson, koji je kao lekar koristio astrologiju i njene zaključke, u svojoj svkodnevnoj praksi, godinama je sakupljao istaknute crte, za koje je trvdio da nepogrešivo mogu ustanoviti bilo čiji ulazni znak. Njegove odrednice upućuju na:
Ovan ascendent: kosa pada na čelo u obliku šiljka. Obrve su, obično spojene. Adamova jabučica se penje i spušta dok govori.
Bik ascendent: vrlo karakteristična vrsta izbuljenosti očiju i zaobljenosti čela. Dr. Dejvidson navodi predsednika SAD, Ajzenhaura, kao tipičnog. Dr. Dejvidsonu je pošlo za rukom da, predsednikovu majku, koja ga je u ovoj stvari konsultovala, pošto se nije sećala tačnog sata njegovog rođenja, ubedi kako joj je sin Bik u uzlaznom znaku.

Blizanci ascendent: obično postoji sklonost ka orlovskim nosom, poneka prilično nalik na ptičiji kljun. Druga tipična crta je pokretna usna. Opšti izgled lica bi se mogao okarakterisati kao izraz mačke, koja je progutala kanarinca.
Rak ascendent: usta sitisnuta u procep. Sa stane lice izgleda, u izvesnoj meri ravno i oblo, kao pun mesec.
Lav ascendent: tražite široka ramena i uzdignutu glavu. Zarači osećanjem vitalnosti i živim duhom.

Devica ascendent: najistaknutiji znak Device je visoka, kupasta glava, koja nije široka. Ponekad je lice trouglasto, često špicaste, istaknute brade.
Vaga ascendent: Venera, planeta vladalac Vage, obično daruje čistu kožu. Oči izgledaju zagledane u daljinu, a postoji neki dah kao sa drugog sveta i udubljenost u misli, koji odaju osobe sa ovim uzlaznim znakom.
Škorpion ascendent: po pravilu ovaj uzlazni znak obeležavaju vrlo teške obrve, snažan glas i prodorne oči. Gornja usna se često savija (puči). Nos je retko prav, često je rimski ili prčast. Otvorene pore na nadlanici su još jedan znak.
Strelac ascendent: kada se ovaj zodijački luk uspinje na rođenju, prema dr. Dejvidsonu, osoba koja se rađa imaće prav nos, razdaljina od vrha do korena će biti duža nego što je uobičajeno, oko će biti puno – ali nipošto tako istaknuto kao kod Bika ascendenta. Noge su nešto duže u proporciji prema torzu.
Jarac ascendent: jedan od najdirektnijih znakova ovog ascendenta su uši koje urastaju direktno u jagodične kosti, ne formirajući uvce. Žene rođene u ovo vreme obično imaju izražene vene na nadlanicam, čak i kad su vrlo mlade. Osobe oba pola imaju oskudnu kosu.

Vodolija ascendent: talasasta kosa i prav ugao oka su karakteristični za osobe sa Vodolijom kao uzlazim znakom pri rođenju. Ovim dvema, dr. Dejvidson, dodaje treću – »prijateljski pogled«.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003