Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 SLAVA NA DVORU 23. 12. 2008.

To veče, 13.decembra 2008.godine, duvao je vetar a zatim padala ki+a. Sitna, vlažna, uporna. Ipak, nije smetala da se uzvanice prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića i njegove supruge princeze Katarine, pojave u Belom dvoru kako bi im čestitali slavu Sveti Andrej Prvozvani.
Tačno u 19 sati po protokolu, ispod velikog portreta kralja Aleksandra I, stajali su princ Vladimir i njegova supruga princeza Brigita. Već se pred vratima formirao dugačak red uzvanica, koji su strpljivo čekali noseći cveće, piće...Kao i svake godine, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina strpljivoje pozirao fotografima kako bi se slikao sa svima gostima. Zamorna situacija ali draga i gostima i domaćinima.


Ovoga puta gosti su imali priliku da se upoznaju s više članova porodice Karađorđević. Bili su tu princeza Lavinija, kćer princa Andreja iz braka s princezom Kirom Melitom od Badena i njen muž Ostin Pričard-Levi, princ Karl Emih i princeza Izabela od Lajninena, njeni rođaci po majci. Njen mlađi brat, princ Vladimir sa suprugom Brigitom bio je u neku ruku spiritus movens ovakvog okupljanja. „Razgovarao sam s prestolonaslednikom o tome da bi bilo dobro da narod upozna širu porodicu Karađorđević!“ Slavi je prisustvovao i princ Nikola, sin kraljevića Tomislava, čija je kćerka Marija rođena u Beogradu.
Iako je u tom trenutku u Beogradu boravila kao gost, prestolonaslednica švedskog prestola, princeza Viktorija, nije se pojavila na slavi.
Može se reći da je ove godine bilo manje uzvanica i da je uobičajena gužva u velikim salonima Belog dvora bila sasvim podnošljiva.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003