Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 ŽAN POL GOLTIJE KAO KOMENTATOR EUROSONGA! 30. 05. 2008.
Čuli smo kako su Slovenci prenosili televizijski prenos Eurosong 2008 iz beogradske Arene. Čuli smo kako je engleski plemić bio besan što Engleska pesma nije prošla. I Francuzi su poslali svoje komentatore. Jedan od njih bio je slavni modni kreator Žan-Pol Goltije(kako u poslednje vreme traži da ga „prezivaju“ sa „l“).
Često francuske pesme ne prolaze baš najbolje na ovom takmičenju: drugačiji, mirniji senzibilitet od ostalih zemalja ili nešto drugo, tek, francuska pesma je završila takmičenje kao devetnaesta. Žan-Pol je sve vreme verovao da će se njihova pesma popeti na viši nivo i radovao se kao dete kada je pesma dobijala bodove od drugih zemalja. Iskreno se zahvaljivao svima njima!

Njegovi komentari su bili umereni i stručni, jer njegovo umetnički uvežbano oko videlo je sveukupnu sliku raznorodnih elemenata: scena i na njoj pevači ili grupe, njihova odeća, pokret(svi su bili sjajni pevači)...

Na samom početku je komentarisao da naša Marija nije bila zadovoljna nečim, nije shvatio čime, da je „Želena Žanković prelepa devojka i da joj svaka haljina stoji kao salivena“...
Pilići
Za nastup i pevače iz Albanije, Finske, Islanda i Norveške nije imao komentara.
S modne tačke gledišta najviše mu se dopala grupa iz Nemačke jer su devojke nosile muslinske haljine koje su izgledale vrlo lepršavo na sceni. Naprotiv, nisu mu se dopali španski tamni tonovi jer je, kako kaže, trenutno sav u bojama. Poljakinja je bila demodirana, kao prava lutka iz Kalifornije. Ujedno je čestitao i njenom zubaru(smatrajući da joj je napravio isuviše bele i velike proteze!). Takođe je Šveđanka bila isuviše zategnuta i pevala po klišeu ABBA. „Čini mi se da sam već čuo tu pesmu!“, dodao je šeretski.

Od svih mu se najviše dopala tačka BiH: „Nadrealno, divna suknja na tufne, bravo za mlade koje pletu, to je Kusturica!“ Prilikom izvođenja tačke Izraela neprestano je govorio o Dani, transvestitom, s kojom je dobar prijatelj. Takođe su mu se dopali Jermenci koji su samo za krila pridavili deset hiljada pilića! Letonci su, po njegovom ukusu, stigli iz Diznilenda, Gruzija je imala veoma tešku koreografiju dok je Ruslana, pardon, Ukrajinka bila sjajna! Grkinja mu je ličila na Britni Spirs, vrlo slatka s najkraćom suknjom na sceni.

Zanimljivo je da su mu se dopali Španci za koje je rekao da su pevali genijalno i da je ova grupa izabrana preko interneta.Dima Rus mu se jaaaako dopao: „Senzualan momak, svlači se!“ Nekoliko puta je ponovio kako očekuje da Dima skine i pantalone što se, naravno nije desilo, ali se videlo da je on uživao u Diminom telu, kao uostalom i velika većina gledateljki.
Hvalio se kako poznaje Gorana Bregovića i njegov nastup, a scena s cvetnom pozadinom ga je oduševila. „Srbi su ljudi koji vole pesmu, provod“, dok je Jelena Tomašević imala klasičnu pesmu i sjajan glas.
Čudio se kako je Francuz dobio mali aplauz a toliko je popularan, naročito u Engleskoj. Radovao se kad je Telije dobio 8 poena od Islanda, ali ga je razočarala Portugalija jer su 12 bodova dali Španiji a ne Francuskoj kako to obično rade.

U svakom slučaju, Žan-Pol Golitije je bio veoma uzdržan, elegantno je obavio svoj zadatak i očigledno se lepo proveo u Beogradu.
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003