Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Devet istina o smehu 22. 05. 2008.
Zašto se žene smeju više od muškaraca, kako se određenom vrstom smeha može napredovati u poslu, postoji li epidemija smeha?


Poslednjih desetak godina u opisu radnog mesta američkog naučnika Roberta R. Provinea stajalo je: revnosno obilaženje partija, preduzeća, restorana, prisluškivanje tuđih razgovora, beleženje izraza lica osoba koje se smeju, frekvencije kojom se oglašavaju I, naravno socijalnih i psiholoških posledica koje one sa sobom nose. Cilj: saznati sve o ljudskom smehu.

Posle dugogodišnjih ispitivanja i analiza 1 200 smešnih situacija, Provine je došao do sledećih zaključaka, koji su objavljeni u knjizi Laughter: A Scientific Investigation

1. Žene se smeju više nego muškarci.
2. Veza u kojoj se žena puno više smeje od muškaraca ima veće šanse da uspe, budući da žene ne žele muškarce koji se smeju, već duhovite muškarce koji su ih u stanju nasmejati, a muškarci žele nekoga ko će se smejati njihovim duhovitostima i hraniti im ego


3.Ukoliko je žena govornik, ona se smeje 126 posto više od njenih slušatelja
4. Govornici se smeju više od publike, izuzetak ako muškarac priča ženi
5. Muškarci se više smeju u muškom nego ženskom društvu
6. Humor funkcioniše hijerahijski, a to znači da nadređeni češće pričaju viceve, dok oni najniži nemaju nikog ispod sebe kome bi mogli da se ismejavaju, a nadređenima ne smeju.
7. Ako želite da napredujete u poslu, (misli se isključivo na vodeće pozicije) izbegavajte smejuljenje, budući da deluje neozbiljno. Ko je ikada video generala koji se kikoće?
8. Smeh je zarazan, budući da već zvuk tuđeg smeha aktivira određni deo u mozgu kojeg ne možemo svesno da kontolišemo. Legende pričaju o epidemijama smeha u Tanzaniji.
9. Naučno nije dokazano da osobe koje se puno smeju žive duže, ali svakako žive zdravije i imaju bolje socijalne kontakte.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003