Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 106 rodjendan Etnografskog muzeja 09. 10. 2007.
Etnografski muzej u Beogradu obeležio je 20. septembra 106. rođendan atraktivnim programom koji obuhvata izložbu “U rukavicama” Vjere Medić, dodelu nagrade “Borivoje Drobnjaković” za najbolji diplomski rad studenata sa Odseka za etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kao i nastup ansambla Intermeco Centra za ranu muziku Renesans, koji je izveo rok i pop hitove.
Izložba kustoskinje Etnografskog muzeja Vjere Medić predstavlja kolekciju rukavica iz fonda tog muzeja koja sadrži 163 primerka, raspoređena po sistematskim zbirkama narodnih nošnji Srbije, Vojvodine, Kosova i Metohije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, kao i iz zbirke gradskih nošnji.
Kao odevni predmeti koji pokrivaju šake i prste i tako ih štite od hladnoće i povreda, rukavice su usled čestog nošenja bile izložene oštećenju i imale su kratak vek trajanja, a do sada nisu samostalno izlagane, saopštio je Etnografski muzej.
Večernji program proslave Dana tog muzeja obuhvatio je i modnu reviju rukavica Evice Milovanov Penezić, a modele su nosili plesači plesne škole Plato.
Evica Milovanov Penezić, članica ULUPUDS-a (sekcija za tekstil i savremeno odevanje, čiji je trenutno predsednik), najviše je u radu koristila kožu kao materijal za izradu odevnih predmeta i dopunskog asortimana.
Tokom proteklih deset godina bavi se dizajnom rukavica, koje nosi i Kejt Midlton.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003