Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 ROMANTIKA NA SRPSKI NAČIN 26. 09. 2007.
Bilo je to zaista bajkovito veče na Dvoru na Dedinju.
Gosti koji su došli da podrže ideju našeg košarkaša Vlade Divca i prikupe na dobrotvojnoj večeri sredstva za trajno obezbeđenje krova nad glavom za izbeglice u Srbiji, obradovali su se svetskim asovima košarke Krisu Veberu, Skotu Polardu, Bobu Džeksonu, Glenu Rajsu, Panazatisu Fasulasu, Sarausu Marciulionisu.
Ali, uvek ima nešto što „devojci sreću kvari“: nije bilo struje. Nezamislivo u Dvoru.
Videti jasno goste bilo je moguće samo kada bi kamermani uključili svetlo na svojim kamerama i tako obasjali prostor. Naravno, Srbi naviknuti na svakakva iznenađenja, šalili su se uz već poznate parole: „To je Srbija“, „Baš je bajkovito!“

Šteta što se nisu dobro videle haljine gošći!

Ovom humanitarnom manifestacijom, Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina želeli su da dočaraju značaj ovakvih humanitarnih manifestacija koje su namenjene da pomognu najugroženijim žiteljima naše zemlje koji sebi ne mogu pomoći, a koji su već isuviše propatili, proživljavajući tragediju Jugoslavije.


Obraćajući se prisutnima, Prestolonaslednik je rekao: „Ovaj događaj je istovremeno radostan i tužan.
Radostan, jer odajemo počast blistavoj sportskoj karijeri Vlade Divca, tužan - jer se večeras od te karijere opraštamo. Šta je časnije nego biti ambasador dobre volje među ljudima, i šta je teže nego zadržati dobru volju među narodima?


Moja supruga Princeza Katarina, moja porodica i ja smo veoma ponosni što večeras možemo ovde, u našem domu, da označimo početak jedne velike i ozbiljne akcije - izgradnje kuća za izbeglice u Srbiji. Zahvaljujemo svima vama, posebno proslavljenim asovima svetskog i domaćeg sporta, koji večeras svojim prisustvom pružate podršku jednom plemenitom projektu i iskazujete prijateljstvo i poštovanje čoveku koji nam je podario toliko trenutaka sreće i ponosa”.

Čak Peterson, sponzor Sakramento Kingsa, bio je oduševljen događajem, ljudima i Dvorom. „Poznajem Vlade Divca i mislim da je divan čovek. Prvi put sam u Beogradu i sve mi je interesantno.“
Usledila je humanitarna aukcija. Bilo je osam aukcija: za NBA ol-star vikend, Finalnu četvorku košarkaške Evro lige, fudbalske utakmice Real Madrid – Barselona, Čelsi – Mančester Junajted, Inter – Milano, zatim Koub Brajantov potpisani dres, pa potpisani dres Andreja Kirilenka i potpisani reket Novaka Đokovića. Ukupno je prikupljeno 70.000 evra. Najuspešnije aukcije bile su za Brajantov potpisani dres i Novakov potpisani reket, koji su licitirani sa krajnjim iznosom od po 16.000 evra.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003