Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 VINO I ZVEZDE 03. 08. 2007.

Nekada su glumci i glumice primali platu prema sedmogodišnjem ugovoru. Može se reći da su, prema današnjim uslovima, bili siromašni kao crkveni miševi!

Danas oni od prve veće zarade: otvaraju restorane, lansiraju modne marke, kupuju imanja..., rečju, postali su biznismeni.Postoji grupa slavnih koja je otišla dalje. Sve više se opredeljuju za proizvodnju sopstvenog vima. Šta ima zajedničko između Madone, koja je pomogla prijatelju vinogradaru u finansijskoj nevolji i Kristofu Lamberu, „Gorštaku“, sjajnom glumcu i još boljem biznismenu? VINO! Vino vezano za ime jedne zvezde mnogo se bolje prodaje!Slavni pevač Sting je proizvođač vina Chianti na svom imanju u Toskani. Vino se zove „Il Serrestori“.
Pevač Zucchero takođe proizvodi Kjanti vino na svom imanju u Toskani, samo se njegovo zove „El Spirito Divino“-„Božanski duh“!Bob Dilan-ko bi rekao da se muzička legenda bavi ovim zemaljskim stvarima?! Kažu da on i njegov ortak Antonio Terni, proizvode vino pod Bobovim imenom na imanju u blizini Ankone, „Le Terrazze“. Vino s Bobovim potpisom zove se „Planet Waves“.Porodica Frnisisa Forda Kopole poseduje u Ruterfordu u Kaliforniji imanje „Niebaum-Coppola“ još od 1975.godine. Njegova žena Eleonora i sin Roman takođe su aktivni u ovom poslu. Jedno od vina nosi ime njegove kćeri Sofije koja se takođe ogledala u tatinoj ulozi, kao režiser filma „Izgubljen u prevodu“.Majkl Lajn, producent filma „Gospodar prstenova“ kupio je vinograde u regionu Long Ajlenda u državi Njujork.Karol Buke, poznata francuska glumica i dugogodišnja pratilja glumca Žerara Depardjea, ima vinograde na ostrvu Pantelerija, pored Sicilije. Ime vina je „Moscato Passito di Pantelleria“, a pije se potpuno hladno.Žerar Depardje ne samo što odavno gaji lozu i proizvodi vino, već je on i najveći konzument sopstvenog vina! Na imanju Sveti Avgustin, Depardje gaji veliki broj vrsta vina, „Mojaistina“, „Poverenje“, „Bik“, „Odlučno“, „Svetlost Atlasa“...Žan Alezi, pilot Formule I osnovao je grupu Andretti Winery u dolini Napa u Kaliforniji.
Mihael Šumaher, takođe pilot Formule I poseduje vinograde na jugu Francuske, u blizini grada San Rafaela.


Dejan Maksimović


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003