Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 WELLNESS U SRBIJI 18. 06. 2007.
18.06.2007

U izložbenom prostoru „Dhalia“ nameštaja iz Indonezije u Beogradu nedavno je održano izuzetno zanimljivo predavanje o Spa i Wellnessu i njihovim prednostima u životu današnjeg čoveka.

Iako je naša zemlja prošla u poslednjih dvadesetak godina kroz težak egzistencijalni period, interesovanje naših ljudi za sopstvenu zdravstvenu dobrobit nije prestalo. Naprotiv, iz dana u dan u Beogradu, u banjama Srbije, niču prostori koji mame raznovrsnošću svog programa poboljšanja celokupnog organizma i duhovnosti čoveka.
Da bi podvukli mesto na kome se trenutno nalazimo u odnosu na ostali svet po pitanju Spa i Wellnessa, predavanje vrsnih stručnjaka ponudilo je upoznavanje njihovih koncepata, kadrova, planova.

Dr Gorana Isailović, dermatolog i profesor na Višoj medicinskoj školi smatra da danas velnesi nisu potrebni samo starijim osobama, već i mladima, jer predstavljaju preventivnu zaštitu zdravlja. U okviru ove Škole studenti i dr Isailović osmislili su nov tretman masaže: u pitanju su maline. „Kako su maline praktično „srpski brend“ to je primereno upotrebiti ih kao osnovni krem za masažu tela.“ Takođe je potrebno obratiti pažnju na prostor koji klijentu treba da omogući potpuno opuštanje. Škola je poslala patrolu kroz srpske banje kako bi ustanovila standarde velnesa. Kaže da muzika, kao nezaobilazni deo velnesa nije adekvatna u mnogim velnes prostorima, jer se neretko čuje turbo folk muzika i glas neizbežne „kukavice“ Cece.

Dragoceni „Professional“
Osnivač prve beogradske škole za masažu, „Professional“, gospodin Peđa Filipović, poznat je kao stručnjak koji je tokom osamnaest godina rada osposobio 28 hiljada terapeuta. Kao učitelj i kreator masaže i velnes koncepta smatra da je pravi primer kako treba da izgleda jedan velnes-velnes u hotelu „Mediteran“ u Bečićima. Njegov projekat u okviru ovog velnesa ponudio je raznovrsne, dobro promišljene vrste masaže. Bez izleta u upotrebu neproverenih materijala, ali do detalja precizno i kvalitetno standardizovanih autorizovanih programa, sa akcentom na ozbiljnu edukaciju zaposlenih u velnesima.
„Masaža znači-voleti čoveka. Šta vrede kvalitetni materijali, ekskluzivno obučeni terapeuti i prostor presvučen hladnim mermeron, ako terapeut ne uđe srcem u dodir s klijentom?!“
Dovoljno je posetiti njegove Massage centre „Professional“ u Karađorđevoj 49 u Beogradu ili u Dunavskoj 28 u Novom Sadu i uveriti se da je ovaj vrsni stručnjak, kreator čuvene „Beogradske masaže“ kao prvog srpskog brenda masaže, u potpunosti prepleo opuštanje duha, duše i tela.

Viši dijetetičar-nutricionista Jasmina Stojanović ukazala je na neophonu kompatibilnost raznih programa velnesa sa ishranom što doprinosi boljem psiho-fizičkom stanju čoveka. Program „Zelena zona“ dočekuje s napitkom „Aloha“ koji daje neophodnu energiju za dan pred nama. Za užinu nudi „Ljupke napitke“ a za glavni obed razne salate, čorbe, razigrane supe... Zanimljivost programa „Zelena zona“ je korišćenju kunića kao osnovnog mesa.

Mali salon u kome sedi sreća
Fizioterapeut i kozmetičar, Slađana Gaćeša na početku svog izlaganja izjavila je: „Ja ću vam pričati isključivo o praktičnom radu masaže! Obično radim izjutra i uveče kada klijentu postavljam dijagnozu. Zatim postavljam drago kamenje na određene tačke tela i čekam reakciju klijenta. Obično je nelagodna ukoliko se na tom mestu nalazi negativan proces, znak da postoji neko oboljenje. Klijent neretko proveri kod lekara stanje i otkrije da je moja dijagnoza bila ispravna!“

Iako radi u „sasvim malom salonu“, gospođa Gaćeša očigledno ima šesto čulo za prepoznavanje energije svojih klijenata što je izuzetno važno u programima velnesa.

Najzad, dr Vera Zec, u svom pomalo obilnom ekspozeu, izjavila je da je Srbija pozitivno markirana u Evropi zbog svojih 1500 kvalitetnih termalnih izvora; dugo prati „pokret“ velnesa i bori se da se on u potpunosti ostvari kod nas. Smatra da ne treba da kopirano druge jer ni mnogi od evropskih velnesa nisu dobili pozitivnu ocenu za koncept Spa.

Ako je Cezar mogao da pre svake svoje političke odluke pročisti um i telo u rimskim kupatilima, nije naodmet razmisliti o odvajanju određene sume novca iz našeg(doduše siromašnog džepa) za sopstvenu dobrobit.

Dobar sebi-dobar i drugima!
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003