Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 PESMA EVROVIZIJE 26. 04. 2007.
Ove godine našu zemlju na prestižnom takmičenju za Pesmu Evrovizije, koje svake godine prati više od 300 miliona gledalaca širom Evrope, kao pobednik petog muzičkog festivala 'Beovizija 2007“ - našu zemlju predstavljaće Marija Šerifović sa pesmom „Molitva“, koju je komponovao Vladimir Graić, a tekst napisao Saša Milošević.

Ove godine, Izbor za Pesmu Evrovizije će se održati u Helsinkiju u dve večeri – polufinalnoj, 10. maja i finalnoj 12. maja. 2007. Voljom žreba naša Marija sa pesmom 'Molitva' nastupiće petnaesta.

Iz Srbije, sa raskršća Istoka i zapada, Evrope i Balkana, tradicije i novog koja stvara posebnu čistu energiju, dolazi Marija, osobenog glasa i posebne pesme nazvane „Molitva“.
Slušajte je. Čista energija. Provereno.

MARIJA ŠERIFOVIĆ – „Muzika je smisao mog života!“

Marija Šerifović potiče iz muzičke porodice, pa je zato njen svet od detinjstva, svet muzike.
Svoj prvi nastup na sceni imala je sa samo 12 godina i čini se da se najbolje oseća dok peva i da suvereno vlada scenom.
Na prvi pogled jednostavna devojka iz susedstva, na sceni iznenađuje svojom interpretacijom u kojoj ima puno zrelosti, patnje, borbe, ali i mladalačke igre i duha.
Kada peva ona pokazuje najbolji deo sebe, svoj unutrašnji svet koji oslikava začuđujućim, nestvarno snažnim glasom, tako da nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Izgleda kao da je njen glas stariji od nje, verovatno zato što ga je nasledila od svoje majke Verice Šerifović, jedne od najvećih etno zvezda na domaćoj muzičkoj sceni, a ona od svojih roditelja koji su ceo svoj život posvetili starogradskoj pesmi.

Zvanični početak Marijine muzičke karijere bio je 2003. godine kada je snimila svoj prvi solo album pod nazivom ”Naj, najbolja”.
Iste godine učestvovala je na “Budvanskom festivalu sa pesmom “Gorka čokolada” a na ovom značajnom letnjem takmičenju 2004. godine sa kompozicijiom ”Bol do ludila” osvaja prvo mesto.
Sledeće, 2005. godine pobeđuje na “Radijskom festivalu” sa pesmom "U nedelju “.
Na ovoj manifestaciji dobila je praktično sve nagrade: stručnog žirija, za interpretaciju, nagradu novinara, nagradu kolega kao i specijalna priznanja zemalja regiona. Kritičari su je tada već okarakterisali kao jedan od retkih talenata na našim prostorima a publika je zavolela kao devojku koja se ne boji da bude to što jeste i osvaja svojim glasom, ali i svojim stavovima i iskrenošću.

Posle velikih uspeha prvog CD-a, Marija je snimila svoj drugi CD pod nazivom “Bez ljubavi”.
Da je postala mlada srpska zvezda, pokazalo se ubrzo njenim prvim solističkim koncertom koji je ocenjen kao izuzetan muzički već i naši najugledniji kolumnisti.

Marija je jedan od najbljih ženskih vokala na srpskoj muzičkoj sceni, a njenu interpretaciju karakteriše snažna emocija, specifična boja i jačina glasa kojom osvaja ne samo pažnju već i srce slušalaca.

Mariju na sceni na Evroviziji će pratiti i pet izvrsnih pratećih vokala: Ivana Selakov – prateći vokal, Ksenija Milošević, Ana Milenković, Sanja Bogosavljević, Suzana Dinić.


Ivana Selakov - Ivana Selakov rođena je 08.11.1978. godine u Beogradu a odrasla je u Somboru za koji je vezuju prvi muzički koraci - niža muzička škola, pevačka takmičenja, klubski džez i rok nastupi.
Pevala je na nekoliko festivala kao solista (“Radijski festival” ,“Beovizija 2006” itd.), a kao prateći vokal potpisana je na velikom broju kompakt diskova popularnih izvođaca i angažovana na turnejama najvećih srpskih zvezda.
Ksenija Milošević - Ksenija Miloševć je rođena 1982. godine u Beogradu.
Studije violine diplomirala je 2000. godine na “Fakultetu Muzičke Umetnosti” u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića, a magistrirala 2005. Dobitnik je velikog broja prvih nagrada, a kao solista na violini je nastupala sa svim renomiranim srpskim orkestrima.
Od 2001. god. je zamenik koncertmajstora Beogradske Filharmonije, a već dve sezone radi i kao koncertmajstor. Nastupala je na mnogim internacionalnim festivalima sa etno bendom "Ognjen i prijatelji", a na Evroviziji 2006. sa Hari Mata Harijem u okviru njegovog pratećeg sastava predstavljala je Bosnu I Hercegovinu.
Ana Milenković - Ana Milenković rođena je 19.04.1980. u Beogradu. Učestvovala je kao solista na velikom broju festivala («Beogradsko proleće» 2000, «Budvanski festival» 2001, «Evropesma» 2004. i «Zrenjaninski festival» 2004). Godine 2005. pridružuje se grupi «Blah Blah Band» sa kojim se 2006. i 2007. pojavljuje na festivalu «Beovizija» i zajedno ostvaruju zapaženi uspeh.

Sanja Bogosavljević - Sanja Bogosavljević rođena je 28.06.1979. godine u Beogradu. Apsolvent je “Fakulteta muzičke umetnosti” na instrumentalnom – klavirskom odseku. Sa samo deset godina predstavljala je Beograd na Jugoslovenskom festivalu „Deca pevaju hitove“ na kome osvaja II mesto. Dugo je bila i član dečijeg hora Radio Televizije Beograd. Bila je član ženske grupe «Dive» sa kojom je učestvovala na «Beogradskom proleću». Kao član “Blah Blah benda“, sa kojim već osam godina peva po beogradskim klubovima, 2006. i 2007. godine učestvuje na festivalu “Beovizija“, na kome su kao grupa bili izuzetno zapaženi.
Suzana Dinić- Suzana Dinić rođena je 01.06.1986. u Zaječaru. Sa 16 godina upisuje klavirski odsek na „Fakultetu muzičke umetnosti“ u Beogradu.
Prvi solisticki koncert sa orkestrom imala je u desetoj godini, a potom i koncert sa „Lavovskom filharmonijom“ u Ukrajini. Dobitnik je brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima iz klavira i pevanja. Od 2003. peva u Akademskom horu "Collegium Musicum", pod dirigentskom palicom Darinke Matić- Marović.
Vladimir Graić - kompozitor
Vladimir Graić je rođen 19.02.1968. godine u Beogradu. Pohađao osnovno i srednje opšte obrazovanje, uporedo sa muzičkom školom Josif Marinković, a potom Mokranjac, klavirski odsek. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Od 1996. stalno je zaposlen u Radio Televiziji Srbije, u prvo vreme u Zabavnoj redakciji (na poslovima muzičkog urednika), a od 2000. godine u Produkciji Gramofonskih Ploča RTS, na mestu Odgovornog urednika programa, gde se i sada nalazi.
Njegove kompozicije su osvojile veliki broj festivalskih nagrada na svim renomiranim domaćim festivalima zabavne muzike (dvanaest prvih, pet drugih i tri treće) a uz to su više puta i proglašavane «Hitom godine».

Saša Milošević – autor teksta
Saša Milošević rođen je u Beogradu 07.08.1968. godine. Svirao je i pevao u velikom broju pop i rok sastava.
Saša Milošević se profesionalno bavi autorskim radom od 1992. godine, a njegove kompozicije su se takmičile na velikom broju muzičkih festivala u interpretaciji najvećih srpskih zvezda.
Autor je mnogih hitova, kako zabavne, tako i narodne muzike. Svira nekoliko instrumenata - gitaru, klavijature, perkusije.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003