Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 REVIJA LJUBAVI 16. 02. 2007.


Beograd, 14.02.2007

Vedra noć, kraljevska palata, elegantni gosti, nasmejan prinčevski bračni par Karađorđević. Svakog 14.februara, evo već treći put, na ovom bajkovitom mestu, u Belom dvoru, održava se modna revija. Specijalna humanitarna modna revija.
Poznato je da prinčevski par, od kada se 2001.godine uselio u svoju kuću na Dedinju, nesmanjenom upornošću i s ogromnim entuzijazmom prikuplja novac koji će, u raznim vidovima, pomoći odraslima i deci da poprave ili očuvaju svoje zdravlje. Dovoljno je pogledati njihov sajt www.royalfamily .org i videti kome su sve, do danas, u Srbiji pomogli. Sa umešnošću menadžera i velikom pozitivnom energijom, spajaju svoje prijatelje iz sveta i zemlje koji i finansijski i punog srca pomažu, sa nemoćnima, bolesnima, a naročito decom. Tako je i ova revija organizovana za pomoć u rehabilitaciji dece ometene u razvoju.

Tajna
Dve slavne modne kreatorke i bezbroj šuštavih raznobojnih haljina. U prvom delu naša Verica Rakočević, koja je, za vreme revije, sedela između prestolonaslednika Aleksandra i italijanskog ambasadora u Beogradu, gospodina Alesandra Merolija. Obučena u crne satenske (našušurene) pantalone, crne čizme i satenski bodi obrubljen čipkom, ova uporna i odvažna žena, poznata po svom humanitarnom radu, primer je da se u vreme današnje može izboriti za svoje mesto pod suncem, na najbolji način: pronaći, pokazati i upotrebiti sopstvene mogućnosti i time pomoći i drugima i reprezentovati svoju malu zemlju u velikom delu Evrope, onda kada joj je najteže.
Revija VR nosila je naziv „Tajna sobe 312“. Zanimljv, intrigantan i dobro pogođen naslov koji je pokazao maštu kreatorke napisanu na haljinama od svile, satena i muslina. Pastelne boje, ali boje „s karakterom“-svoje, jasne. Visoka moda je zahtevna. Neprolazan oblik pomešan sa neprolaznim neutralnim bojama. Najteži modni izraz. Linije su čiste, neprekinute, a opet celokupan model povezuju u besprekornu celinu.Vrhunska linija! Zato su pojedini modeli podsećali na vreme šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih. Može se reći da modeli koje je Verica Rakočević prikazala, nose u sebi arhetip visoke mode-neprolazni, vrhunski stil elegancije.

Italija na Dedinju
Rafaela Kurijel, takođe, predstavlja visoku modu. Ova plavokosa Italijanka, nosila je zeleno trava haljinu i cipele u tonu. Mnogi njeni modeli bili su sličnih boja.
Kosmopolita, kreativna, društveno angažovana, Rafaela Kirijer je žena sa hiljadu lica. Kada se kaže made in Italy to znači Rafaela Kurijer.
Rafaela je 1965.godine napravila prvu reviju konfekcije u Njujorku. 1970. lansirala je sopstvenu modnu liniju „Rafaela Kurijel“, kada su ženstvene linije i solej plise haljine postali simbol njenog stila. 1990.godine lansirala je miris „Curiel“, ali se njen dizajnerski duh nije zaustavio na tome. Na tržištu se pojavila sa podnim pločicama, nakitom, krznom, rukavicama i maramama. Njenu odeću nosili su učesnici na Olimpiskim igrama u Atlanti ...
Rafaela Kurijel je nosilac Ordena Viteza Velikog Krsta italijanske republike, dobitnica Zlatne medalje grada Milana, srebrne medalje Provincije Rim.
„Lela“ je angažovana od 1962.godine u Društvu za pomoć deci obololeoj od Daunovog sindroma, saradnik je Alloy-a za borbu protiv raka, droge...

Kao omaž Danu zaljubljenih, prikazala je elegantnu modu koja je svojim oblikom i bojama izgledala kao veliki lepršavi talas koji se veselo susreće s obalom!

Može se reći da je Vesna Mandić, treća gracija na ovoj večeri, neumorni modni stručnjak, organizovala, u okviru svoje firme „Fabrika“, zaista uspelu reviju!

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003