Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 MEDITERANSKI UŽITAK 23. 01. 2007.

„Montenegro-Mediteran“ masažu čine pokreti koji poput talasa prelaze preko tela i uspostavljaju energetski balans
Apsolutno novi domaći brend i poduhvat koji će na našim prostorima ostaviti traga u razvoju velnesa je „Montenegro-Mediteran“ masaža koju je kreirao Peđa Filipović iz masaž kluba „Profesional“ (Karađorđeva 49). Inspirisan morem i talasima, ovaj fizioterapeut je osmislio koncept koji je postao zaštitni znak Crne Gore i odgovara potrebama savremenog čoveka.
„Montenegro-Mediteran“ masažu čine pokreti koji poput talasa prelaze preko tela i uspostavljaju energetski balans- objašnjava Peđa Filipović. Ovaj koncept predstavlja specifičan spoj nekoliko različitih metoda, toplog kamenja, biljnih jastučića i manuelne masaže koja prati energetski redosled – prvo se masira stomak, zatim grudi, vrat, leva strana tela i, na kraju desna strana.
U uživanje koje pruža „Mediteran“ masaža, uvodi vas vulkansko kamenje. Ono se postavlja između nožnih prstiju i ispod leđa i svojom toplinom i energijom priprema telo za masažu biljnim jastučićima. Moć bilja, lavande, ruzmarina i lovora ima i aromaterapijsko delovanje, a morska so koju sadrže jastučići učiniće vašu kožu glatkom i svilenkastom.
Posle pilinga koža je spremna za hranljivu mešavinu ulja badema, jojobe, avokada, maslina, algi i narandže. Ono se nanosi na stomak, gde je, prema verovanju drevnih naroda, tačka hare, tj. duše. Odatle terapeut talasastim pokretima koji prate disanje klijenta nastavljaju stimulaciju vrata i ruku.
Važna karakteristika ove masaže je energetski redosled i pokreti koji uvek idu ka gornjem delu tela- kaže Peđa Filipović, i objašnjava da koncept sadrži neobične pokrete među kojima je i „lastino pero“, pažljivo osmišljena stimulacija tačaka na nozi.
Završnu fazu „Montenegro-Mediteran“ masaže čini pokret u vidu velikog talasa koji prelazi preko tela.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003