Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Putnik kroz vreme 26. 09. 2006.
Na Malu Gospojinu, 21.septembra 2006.godine, Nenad Stanković, slikar iz Beograda, prikazao je svoje najnovije slike u galeriji „Sokoroff“ u beogradskoj ulici Nebojšina 14.

Kako to obično biva kada je prostor stešnjen, galerija je bila mala da primi poznanike, ljubitelje Nenadove umetnosti.

Stajalo se na ulici, pod krošnjama starih kestena, slušala se flauta Zorana Jovanovića, istoričara umetnosti. Nenad Stanković je slikar poetske fantastike.

On kaže „Nisam strogo realističan“ pa su i njegove slike isprepletanost naših manastira sa vizijom njegove „Nemanjičke“, predstava Kalemegdana sa Pobdnikom izniklih na crvenom polju cveća, „Duhovna oplodnja kosmosa“...
Stručnjaci za njegov rad kažu da su njegove kompozicije pune alegorijske simbolike, date u sigurnom maniru realistične i poetičnje simbioze.

Kažu takođe, da Nenad Stanković hoda sigurnim putevima, ali i stazama našeg neba, podneblja i podzemlja koji nose senzibilitet srpskog slikarstva i u kojima pulsira praiskonsko, srpsko shvatanje sveta i duboko osećanje duhovne energije svetosavlja.
Izložbu su posetili mnogi umetnici, među njima i Simonida Stanković, kćer pokojnog Milića od Mačve, rođaka Nenadovog, Knez Aleksandar(Pavla)Karađorđević i mnogi drugi.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003