Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 LETNjA IZLOŽBA CVEĆA 28. 06. 2006.
Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina priredili su danas na Kraljevskom Dvoru na Dedinju veliku Letnju izložbu cveća.

Pred velikim brojem gostiju, donatora i saradnika Kraljevskog Kompleksa Prestolonaslednik se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pozvao sve prisutne da vide najlepše cvetne aranžmane koji krase Dvorski Kompleks i da se uvere zašto ovaj kompleks mnogi zovu malim Versajom:Cvetni aranžmani na terasi Kraljevskog Dvora tokom Velike letnje izložbe cveća


„Cveće oplemenjuje ljude i njihovu dušu. Cveće spaja ljude širom sveta i nadam se da je ova izložba spojila one koji vole ovakve prizore. Osim toga, ovakva izložba je sigurno prilika da se u izuzetno prijatnom ambijentu dogovore novi poslovi, koji će zbog svoje lepote sigurno oplemeniti izgled mnogih prostora“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar II, koji govori odlično srpski(kad ne čita).

Princeza Katarina, obučena u svetlo plavi letnji komplet kasnila je nekoliko minuta pa su prestolonslednika začikavali da je možda ljuta na njega. Princeza po običaju ne miruje. Njeno oko ne propušta nijednu nerešenu stvar i situaciju u svom vidokrugu.
Gosti prve Letnje izložbe cveća uverili su se koliko toga je urađeno na oporavku i renoviranju parkova Dvorskog kompleksa od povratka Njihovih Kraljevskih Visočanstava u zemlju do danas. Mnogi među njima pomažu da ovaj kompleks od 135 hektara bude prijatan oku. Posetioci obično nisu svesni koliko je portebno da bi ovaj kompleks izgledao kako doliči jednom Dvoru.Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II se pozdravlja sa gostima I izlagačima Velike letnje izložbe cveća.


Počasni gost, Frank R.Benders, nije prvi put u Beogradu. On je direktor holandske firme Syngenta-e, vodece svetske kompanije u oblasti agrikulture. Radeci na globalnom nivou, S&G proizvodi, plasira i distribuira vlastito cvece superiornog kvaliteta u formi semena, mladih biljaka i reznica za industriju ukrasnih biljaka. „Pozvan sam na ovaj divan Festival cveća. Atmosfera je sjajna i sve u Beogradu izgleda mnogo bolje neko ranijih godina. Bio sam ovde pre tri godine: vide se promene u dvorskom kompleksu, pa i trava izgleda mnogo bolje.“Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina sa gostima I izlagačima.


“Danas sam naučio koliko biljke mogu da oplemene čoveka,” dodao je prestolonaslednik. “Ne bi bilo loše da šaljemo biljke našim političarima kako bi bolje radili za našu državu!”

Na kraju oficijelnih govora gosti su se slikali sa Njihovim Visočanstvima, a zatim pošli, na neplaniran obilazak-po želji princeze Katarine-najlepšeg dela dela Kraljevog dvora: salona, “Sobe šaputanja”, vinakoteke, bioskopske sale, sobe za kartanje, u donjem nivou Dvora.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003