Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Four Seasons-George V 24. 06. 2006.
„Cvetni“ Džef Litam, bivši maneken, rođen je u mestu Ogden u američkoj državi Juta. „Boraveći u Parizu kao student, primetio sam fantastične cvetove u jednoj maloj cvećari. Uočio sam da cvećare Grada svetlosti nose poseban rafinman i ističu lepotu cveća. Mora da sam pun sat slušao cvećara, otvorenih ustiju...Vratio sam se kući i rekao: „Otkrio sam čime ću da se bavim u životu-cvećem!“ Džef je mnogo naučio od oca kome je pejzažna arhitektura bila hobi. „I danas moj otac ne kosi travu, već je seče u polukrugovima tako da teren izgleda kao umetnočko delo!“


Najbolji cvećar Evrope
Uskoro je započeo da se bavi nežnom igrom efemernog materijala-aranžiranjem cveća. Godine 1996. zaposlio se u hotelu Four Season Beverli Hils u Los Anđelesu. Četiri godine kasnije, preleteo je Atlantik i smestio u pariski Four Season-George V, gde danas suvereno vlada svim prostorima ove palate. Iz Holandije stiže 15 hiljada cvetova koje on, zajedno sa svojih sedam asistenata, raspoređuje u najneverovatnijih sto aranžmana SVAKE nedelje! „Cveće širi pozitivnu energiju, boju, svetlost i uzdiže nas iznad brujanja svakodnevnog života“, kaže ovaj tridesetogodišnji zaljubljenik u floru, koji svakodnevno pokušava da u ravnotežu dovede težinu vode, vaze i cveće.


Za njega je cvet zanosan od korena do latice. Nikada ne pravi dve iste kombinacije. Voli orhideje arum lilies i amarilis, a najviše lale i ruže. Poznat je po tome što upotrebljava neobične vaze i i svećnjake. U svoju kompoziciju ugrađuje razne predmete kao što je paunovo pero ili skulpture koje se sjajno slažu sa „posteljama“ od latica. Pošto se „najlepši arnažman najčešće rađa iz greške“ zašto ne bi stavio ružu u čašu mineralne vode čije se kapljice presijavaju na laticama kao dijamanti!Džef Litam je proglašem najboljim cvećarem Evrope za 2003. i 2004.godinu. Takođe radi za modne kreatore Aleksandra MekKvina, Filipa Trisija, Ungaroa, Živanšija, Barburry i Swarovski Crystal. Dizajnirao je, uz pomoć svojih cvetnih aranžmana, zvaničan događaj otvaranja Letnje Olimpijade u Atini 2004.godine. Glumica i pevačica Šer tvrdi da Džef „nije cvećar, već umetnik“, a večna rokerka Tina Tarner kaže: „Uticaj Džefovih cvetnih aranžmana promenio je moj dom!“Džef Litam zaista nije običan cvećar. Moglo bi se reći da je poeta boje, odvažan dizajner efemernog sveta. Zahvaljujući njemu hotel Four Seasonş-George V u Parizu dobio je vrhunske dimenzije harmonije prirode i čoveka.
(za KUĆA stil
Jelena Kaličanin)
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003