Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 IZJAVA Nj. K. V. ALEKSANDRA DRUGOG 31. 05. 2006.

IZJAVA Nj. K. V. ALEKSANDRA DRUGOG POVODOM REZULTATA REFERENDUMA U CRNOJ GORI
Dragi građani Srbije, dragi moj narode!
Zvanično je potvrđeno da je narod Crne Gore izglasao nezavisnost.
Tužan sam zbog toga, želim našoj crnogorskoj braći demokratiju, prosperitet i sreću. Crnogorci su naša braća i sestre, živeli mi u jednoj ili u dve države. Tako je bilo i biće zauvek.
Sada je vreme da se mi Srbi, potpuno posvetimo našoj Srbiji. Previše je krvi proliveno, snage utrošeno, ugleda izgubljeno u dvadesetom pa čak i dvadeset-prvom veku, sa malo dobrih rezultata.
Ne smemo da gubimo dragoceno vreme.
Došao je pravi trenutak da Srbija uredi sebe, po svojoj meri. Ta mera je kraljevina Srbija.
Snažno verujem u Ustavnu Kraljevinu Srbiju. Treba nam ponovo ponosna, jaka Srbija, koja je u miru sa sobom i sa susedima. Mi smo bili ponosna, ugledna i srećna zemlja u vreme mog pradede Kralja Petra Prvog. Dakle mi to možemo! Uslov je da imamo oblik vladavine koji je blizak srpskoj duši: Kraljevinu Srbiju.
U savremenim kraljevinama, Skupština i Vlada vladaju i biraju se na izborima, kao i u republici. Na čelu države se nalazi Kralj. On uvažava sve političke stranke, ali nije član nijedne. To je razlog zašto su kraljevine stabilne:
Pogledajmo samo Veliku Britaniju, Švedsku, Holandiju, Belgiju, Španiju.
Španija je odličan primer. To je zemlja koju je nakon decenija teškoća, monarhija na čelu sa kraljem Huanom Karlosom izvela na put uspeha i ugleda.
Jednostavno, kralj iznad dnevne politike, čuvar jedinstva naroda, stabilnosti političkog života i trajnosti države.
U monarhijama, kralj je čuvar opšteg interesa: tu nema i ne sme biti ličnog, niti partijskog interesa. Najvažniji je interes Srbije.
Spreman sam da se sastanem sa svim našim političarima. Moramo raditi zajedno, i biti prijatelji u ime budućnosti ove zemlje.
Apelujem na kraj stalnih svađa, podela i sukoba. Apelujem na zrelu demokratsku debatu u interesu Srbije. Našoj Srbiji trebaju jasni, i realni ciljevi.
Moramo odmah vešto ići napred, sa političkim jedinstvom i zrelošću, kako bismo dali budućnost našem narodu.
Srbija mora ponovo da se rodi kao moderna nacija, koja poštuje sebe, i koju svi poštuju u inostranstvu. To se postiže upornim strasnim radom za svoju zemlju, na osnovu jasne vizije naše budućnosti. Kraljevina Srbija biće ponosna, poštovana, demokratska zemlja koja poštuje sve građane bez obzira na njihove političke sklonosti, veru ili nacionalno poreklo.Kruna je dobra za našu demokratiju. Kruna poštuje i štiti svakoga. Kruna jača našu demokratiju. Kruna donosi poštovanje i ugled Srbiji. Kruna miri. Ponosan sam na Srbiju i želim da budem sluga naše zemlje. Kraljevina Srbija je odgovor Srbije na želje za snažnom i demokratskom Srbijom u Evropskoj Uniji. Kraljevina Srbija će obezbediti najbrži put u Evropsku Uniju privući nove investicije, pomoći ekonomski rast i obezbediti zaposlenje, socijalnu zaštitu, penzije i odlično obrazovanje naše omladine. Hajde da ne gubimo više vremena. Srbija mora da krene napred. Želim da služim Srbiji.
Živela Srbija!
Beograd, 24. maj 2006. godine


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003