Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Najskuplje kuće na svetu 10. 03. 2006.

Los Anđeles, Kalifornija, 45 miliona dolara

Očigledno da ima dosta kuća na prodaju na Bel-Eru. Ajris Kantor, udovica B. ‘Barnija’ Žeralda Kantora, ko-osnivača osiguravajuće firme ‘Kantor Ficdžerald’, nije imala sreće sa prodajom kuće ‘La Belle Vie’ na Bel-Eru. Prelepo imanje (sa salonom lepote, trima kuhinjama i odvojenim krilom za osoblje) je kupljeno za 60 miliona dolara ali je, po listama Rona de Salve iz firme ‘Koldvel Banker’, danas procenjeno na 45 miliona.


Njujork, Njujork, 37 miliona dolara

Bob Gučone je poznatiji kao izdavač magazina ‘Penthaus’, nego kao slikar i kolekcionar umetničkih dela. Ali, menhetenski brokeri tvrde kako je njegova kuća u gornjem Ist Sajdu (dve spojene kuće) pretrpana umetničkim delima. Kako je i za očekivati, kuća površine 20.000 kvadratnih stopa ima samo najbolje, kao što je bazen urađen po zgledu na stare Rimljane, što možda neće odgovarati baš svim Forbsovim članovima (od ukupno njih 400), koji mogu da odvoje 37 miliona dolara za kupovinu ovakve kuće. Po listama Džejsona Tajmsa i Milarda Diksona iz firme ‘Daglas’.


Njujork, Njujork, 35.33 miliona dolara

Izgradnja ‘Trump Internacional hotela’ i apartmana na poslednjem spratu su završeni u julu, pa se Elizabeta ‘Libeta’ Džonson, naslednica Džonsona&Džonsona, nada da će odmah uspeti da ih proda. Imanje je prvobitno zavedeno kao jedna jedinica po ceni od 62.3 miliona dolara. Sada, kada je podeljeno, najveći od četiri apartmana (10.070 kvadratnih stopa) je dospeo na našu listu po ceni od 35.3 miliona dolara. (Drugi najskuplji apartman od postojeća četiri košta 22.53 miliona dolara.) Po listama Keri Čiang iz firme ‘Korkoran grupa’.


Medina, Vašington, 45 miliona dolara

Sijetl nema toliko bilionera koji bi mogli da kupe ovo imanje u Medini. U vlasništvu pokojnog Pitera LaHeija (osnivača i predsednika ‘LaHeij laboratorije’), ovo imanje na obali jezera je na tržištu već tri godine. LaHeij je poginuo u avionskoj nesreći 1999. godine. Zastupa ga firma ‘Edvin&Klark’.


Ist Hempton, Njujork, 45 miliona dolara

Kris Vitl, negdašnji izdavač magazina "Esquire", a današnji direktor Edisonove škole, je baš prošlog meseca stavio imanje Džordžika Pond u Briar Peču (prekoputa Burnt Pointa) na prodaju, po ceni od 45 miliona dolara. Vreme koje je izabrao za prodaju kuće, kako smatraju kolumnisti, se neobično poklapa sa dugovima u koje je zapala Edisonova škola. Kuća je ugodno nameštena po svim Hemptonskim "pravilima", ima lift, teretanu, teniski teren, teren za košarku, bazen i bazen sa toplom vodom. Po listama Pitera Turina iz firme "Dunemere Associates".


Aspen, Kolorado, 63 miliona dolara

Holivudski producent Piter Gjuber je prvenstveno hteo da proda deo zemlje u Aspenu, ali pošto su kupci bili zainteresovani i za samu kuću, odlučio je da je proda – za 63 miliona dolara. ‘Uprkos zastrašujuće visokoj ceni’, kako kaže agent prodaje Robert Riči iz firme ‘Coast Reid Waldron’, ‘ima mnogo interesenata’. Samo ‘kvalifikovani’ kupci mogu da dođu i pogledaju imanje, a u proteklih šest nedelja je njih osmoro, od ukupno 400 Forbsovih članova, posetilo imanje.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003