Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Lepota Beverli Hilsa 03. 02. 2006.
Kada govorimo o tome kako zadovoljiti bogataše, ne postavlja se pitanje ko živi na Beverli Hilsu, već ko ne živi?

Od "Samer Redstona" Viakoma do Dženifer Aniston i Breda Pita (koji je nedavno stavio njihovu kuću na prodaju po ceni od 28 miliona dolara), Beverli Hils je dugo dom mnogim holivudskim zvezdama.

I druga prestižna naselja u Los Anđelesu, poput Bel-Era i Holmbija, mogu da se pohvale time što su dom mnogim slavnim ličnostima. Ali, Beverli Hils 90210 je ipak i dalje najpopularniji poštanski broj u zemlji, zahvaljujući istoimenoj televizijskoj seriji koja se davala devedesetih. (Ove godine je dostigao petnaesto mesto na Forbsovoj listi najskupljih poštanskih brojeva u zemlji.) Filmska industrija se postarala, preko Šampona i Zgodne žene, da ovaj deo grada i ostane sinonim za glamur i bogatstvo.

Međutim, Beverli Hils je bio na glasu i pre nego što je postao krcat velikim imanjima i buticima. Evropski doseljenici su ga naselili u XIX veku. Godine 1838. meksički guverner Kalifornije je zemlju koju danas nazivamo Beverli Hilsom, dao Mariji Riti Valdez Vili, udovici španskog vojnika, koji je imao svoju farmu na ovom potezu zemlje. Imanje je menjalo vlasnike sve do 1900. godine, dok ga nisu kupili Barton Grin i njegovi partneri od kompanije "Amalgamat Oil". Naftu koju su tražili, pak, nikad nisu pronašli.

Godine 1906. Grin i njegova žena su nazvali imanje Beverli Hils po Beverli imanju u Masačusetsu, i počeli sa probijanjem krivudavih ulica. Godine 1912. je otvoren "Beverli Hils" hotel. Privukao je filmske zvezde, kao što su Daglas Ferbanks i Meri Pikford, koji su, nekoliko godina kasnije, ovde sazidali kuću na imanju u neposrednoj blizini. (Imanje Pikford je nedavno prodato za 20 miliona dolara.) Druge su ih filmske zvezde sledile, dok je ostalo, holivudska, istorija.

Nepotrebno je reći da se imanje na Beverli Hilsu ne može kupiti za male pare. Ali, oni sa dubljim džepom mogu sebi da ga priušte po najnižoj ceni od 8.98 miliona dolara.

Smešten na Loma Vista putu, severno od Sanset Drajva, imanje je projektovao Ričard Landri, čiji su klijenti, pored ostalih, i Edi Marfi i Rod Stjuart. Sagrađena 1994. godine na površini od približno 2.787 kvadratnih metara, vila ima sedam spavaćih soba i osam i po kupatila. Iznova je – i iznova – prepravljana.

Vila je sagrađena za uživanje, sa mermernim podom i mnoštvom detalja. Zidovi su prekriveni panelima od mahagonija, prozori sa metalnim ramom su pod nagibom i od bojenog stakla. Kuhinjom, u kojoj uvek ima puno svetlosti, bi se ponosio i šef kuhinje, dok je vila opremljena najmodernijim aparatima. Nekoliko se bazena nalazi na imanju.

Pored ostalog tu su i bazen u pećini, igralište i prelepi travnjaci.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003